Gazdaság

Kincstári optimizmus: időben folyósítják a nyugdíjat

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 06. 09. 13:06

"Politikai haszonszerzés" vezetheti azokat, akik szerint késhet a folyósítás - mondta a MÁK elnöke.

Mint korábban megírtuk, megszűnik az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság. Feladatait a Magyar Államkincstár (MÁK) veszi át november elsejétől. A szervezet már most készül arra, hogy a munkát a tőle elvárt pontossággal végezze el – mondta Dancsó József elnök.

Egymillió ember bérszámfejtését végezzük, 13 ezer intézménynek vezetünk számlát és a feladatokat mindig pontosan teljesítettük, az elkövetkezendőkben is ez a célunk.

Dancsó József a “politikai haszonszerzéssel” magyarázta azokat a felvetéseket, amelyek szerint késedelem lehet a nyugdíjak folyósításánál. A nyugdíjak kifizetését ugyanolyan pontossággal végzik majd, mint a volt Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal támogatásainak folyósítását.

A 2016. évi egységes kérelmek kifizetése rendben zajlik, a feladattal június 30-ig kell végezni és már csak néhány tízmilliárd forint kifizetése van hátra. A héten több mint húszmilliárd forintot utaltak át.

Idén több mint 175 ezer egységes támogatási kérelem érkezett, csaknem ötmillió hektárt érintve és mintegy 450 ezer tehén után igényeltek támogatást. A jogosultsági ellenőrzések után a MÁK október 15-től kezdi meg az előlegek kifizetését – mondta a kincstár elnöke, aki az MTI-nek arról nem beszélt, hogy hol tart az államkincstári dolgozók bérharca.

allamkincstar(960x640)(2).jpg (államkincstár)
Az Államkincstár szerint hiába a sztrájk, nincsenek veszélyben a fizetések
A Kincsár vezetősége nyitott a szakszervezettel történő egyeztetésre.
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.