Jászfényszaru, 2015. július 1.
Egy munkás elviszi a terelõtáblát az új közúti híd felé vezetõ autóúton, Jászfényszaru határában 2015. július 1-jén. A Szolnok-Hatvan vasútvonal feletti új közúti híd a 32-es út felújítása részeként épült meg.
MTI Fotó: Mészáros János
Gazdaság

Mindenki évi 30 nap szabadságot kapna

24.hu
24.hu

2017. 04. 20. 08:58

Korábban a témában:

A Párbeszéd szerint még kiszolgáltatottabbá tenné a kormány a munkavállalókat azzal, hogy háromszorosára emelné a munkaidőkeret maximális lehetséges hosszát. Mint írtuk, vannak, akik egyenesen rabszolga-törvénynek tartják a tervezett módosítást, és a szakszervezetek is felháborodtak a multik érdekeinek ilyen mértékű kiszolgálásán.

Az ellenzéki párt nehezményezi, hogy a munkáltatók munkaszervezési mozgásterét szélesítő javaslatot ismét minden előzetes egyeztetés nélkül nyújtotta be a Fidesz. Az új szabályozás a szabadságkiadás szempontjából is hátrányt jelentene a munkavállalóknak.

Úgy vélik, a Fidesz újabb lépése újra rávilágít arra, hogy a párt vezetőit hidegen hagyja a hazai munkahelyek minősége. Közleményükben emlékeztetnek, hogy Magyarországon a valódi állások aránya mindössze 37 százalék a Gallup mérése szerint. Inkább ideiglenes állások, nem pedig valódi állások jöttek létre nagy számban az utóbbi években. Azt is kihangsúlyozták, hogy a versenyszférában még mindig nem érte el a teljes munkaidőben foglalkoztatottak létszáma a 2008-as szintet.

Szerintük a munkahelyek mennyisége mellett azok minősége is fontos. A párt a kormány politikájával szemben fogalmazta meg a Mindenki számít programjában, hogy a munkaszervezésnél és a munkaidő beosztásánál szűkíteni kell a munkáltatók mozgásterét, mert családokat tesz tönkre az egyoldalúan munkaadópárti szabályozás.

A Párbeszéd a kiszámítható munkaidőt tartja célnak és törvényileg évente minden munkavállalónak egységesen 30 nap szabadságot biztosítana, amelynek legalább felével a munkavállaló rendelkezne.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

PARKES, AUSTRALIA - JANUARY 12:  Elvis impersonator Dean Vegas prepares to go onstage at the Parkes Leagues Club during the Parkes Elvis Festival January 12, 2007 in Parkes, Australia. The festival, now in it's 15th year is expected to draw over 6,000 people to the small country town for the event. For one weekend every year, Parkes is innundated with Elvis fans, impersonators and performers from around the world. This year's festival will mark the 30th anniversary of the death of Elvis Presley.  (Photo by Ian Waldie/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.