Vasmegyer, 2009. április 9.
Tóth Csaba lemezlakatos szakmára átképzett munkanélküli távozik az oklevélátadásról a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vasmegyer művelődési házából. Az Esélyek Háza Nyíregyháza Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Esélyegyenlőségi Koordinációs Irodája kistérségi romareferense, Horváth József által szervezett, a Munkaügyi Központ által támogatott lemezlakatos képzésen tizenkilenc nyolc osztályt végzett munkanélküli kapott oklevelet tíz hónap tanulás után a szakmából. Közülük öten a közeljövőben már munkába is állnak Nyíregyházán.
MTI Fotó: Balázs Attila
Gazdaság

Hiába a munkaerőhiány, bizonyítvány nélkül bajos munkába állni

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2017. 04. 05. 07:00

Korábban a témában:

Roland örült, hogy végre munkát kapott, bejelentettet, az ország nyugati felén, ahol a szállást is biztosítják majd neki. Jó érzéssel töltötte el, hogy nem kell tovább feketén dolgoznia, mert az nagyon nem szerette. Ám aztán jött a hideg zuhany: a munkáltató azt mondta neki, ha nem tudja bemutatni a bizonyítványát, akkor nem veszik fel. A NAV-nak ugyanis tavaly január óta be kell jelenteni a felvett emberek bizonyítványainak adatait.

Roland nyolc általánost végzett, a bizonyítványa pedig elkeveredett valamelyik költözésnél. Az iskola nem tudott másolatot adni neki. Ám annyit megtett, hogy a jegyeket kimásolta a naplóból, és sorszám is volt a dokumentumon. Igaz, nem olyan formátumú volt, mint egy bizonyítványé.

Roland nem érti, hogy miközben hatalmas a munkaerőhiány, miért tart érvényben a kormány egy olyan intézkedést, amely ennyire hátráltathatja a kétkezi melósok elhelyezkedését.Tavaly, a bevezetés után írtunk róla, milyen nehézségeket okoz a frissen bevezetett bizonyítvány-bejelentési kötelezettség a munkahelyeken. És azt is: nemigen várható változás. Azt is kiderítettük azonban, hogy a NAV nem szankcionálhat, ha a felvételkor nem írják be a bizonyítvány adatait, mert a dolgozó nem tudja, vagy nem akarja bemutatni azt.

Roland esetéből kiindulva kíváncsiak voltunk, mi a helyzet most, ezért megkérdeztünk néhány céget, HR-st, könyvelőt. Meg az illetékeseket arról, marad-e az előírás.

A takarítóknál most is gondot jelent

Erika több takarítócégnek könyvel, végzi a munkaügyi bejelentéseket is. Nála a mai napig rendszeresen előfordul, hogy a jelentkező nem tudja bemutatni a bizonyítványát. Többségük 8 általánost vagy annyit sem végzett. A takarításban is jelentős a munkaerőhiány, így örülnek, ha van jelentkező.

Erika tehát nem problémázik azon, ha nincs meg a bizonyítvány, főleg ha a próbamunkán kiderült, kész főnyeremény az új ember, olyan jól takarít. Mit csinál ilyenkor? Beírja mindenkinek a 8 általánost és bepipálja, hogy a „végzés ismeretlen”. Úgy tudja – helyesen –, hogy bírságolni nem lehet, még a rossz adatszolgáltatásért sem. Szakképzetteknél ez nemigen jelent problémát – az egyik cégénél például technikusokat foglalkoztatnak, ott minden jelentkező hozza a bizonyítványát.

Rácalmás, 2012. november 15.
Egy takarítónő megigazítja az ágyat a Hankook Ház egyik szobájában 2012. november 15-én.  A házban a rácalmási gumigyár munkásai laknak.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Illusztráció (MTI / Koszticsák Szilárd)

A „nincs” is lehet megoldás

A Fővárosi Csatornázási Műveknél a potenciális dolgozók szinte 100 százalékban be tudják mutatni a bizonyítványt felvételkor. Ezt el is fogadják a jelentkezők. Kivétel, ha a potenciális munkavállaló nem rendelkezik bizonyítvánnyal, és a betöltendő munkakörhöz nem is szükséges képzettség.

A cégnél az a bevett eljárás, hogy ha jogszabály előírása alapján a munkakör betöltéséhez konkrét szakképzettség/végzettség szükséges, akkor nem lehetséges  eltekinteni a bizonyítvány vagy a másolata bemutatásától. Szakképzettséget nem igénylő munkakör esetén viszont ha a jelöltnek nincs bizonyítványa, akkor a NAV iránymutatása alapján az adatszolgáltatás megfelelő rovatába a “nincs” szót írják be.

A Sparnál eleinte nehéz volt megértetni

A jogszabály bevezetésekor nagyon nehéz feladat volt az újonnan belépő kollégákkal megértetni, hogy miért kell a felvételkor rögtön bemutatni a képzettségről, végzettségről, szakképesítésről szóló igazolásokat, hiszen a korábbi gyakorlat szerint ezeket a papírokat elég volt a belépést követően átadni – írta megkeresésünkre a Spar.

Konfliktusuk abból nem adódott, hogy a kolléga esetleg nem szerette volna leadni a bizonyítványait, hiszen az interjúztatáskor, illetve a felvételkor mindig tisztázzák, hogy adott munkakör ellátásához milyen végzettségekkel, ismeretekkel kell a jelöltnek rendelkeznie. És magától értetődik, hogy ezeket a megfelelő dokumentumokkal bizonyítania is kell.

Ahol mindenkinek van bizonyítványa

A Tescónál nem volt probléma, vagy fennakadás a bizonyítványbemutatás miatt – amikorra a felvételre sor kerül, be tudják mutatni a bizonyítványt a jelentkezők. Csupán a nyári iskolai szünet okozhat esetleg hosszabb átfutási határidőt a dokumentumok másolatának beszerzésénél.

A cégnél egyébként a törvényi előírásokra hivatkozva nem veszik fel azt, aki nem hoz bizonyítványt, vagy másolatot. Ez azonban nem jellemző, mindössze 1-2 ilyen esetről tudnak a korábbi időszakból.

A Lidl Magyarországtól szintén azt a visszajelzést kaptuk, hogy nem volt problémájuk az előírással összefüggésben.

Eddig is elvárták

A Hankook Tire HR-osztályának tájékoztatása szerint nálunk mindig is követelmény volt a szükséges bizonyítványok bemutatása, tehát nem a rendelet hatására követelik meg. Ebből még sosem volt gond náluk. A MÁV-nál és a MÁV-Startnál is hasonló a helyzet: a munkaviszony létesítésének alapfeltétele a legmagasabb állami iskolai végzettség, illetve a munkakör betöltéséhez szükséges egyéb szakképesítések bemutatása. És ez így volt már 2016 előtt is.

Ők is csak abban az esetben létesítenek munkaviszonyt, ha a munkavállaló az iskolai végzettsége(ke)t igazoló dokumentumo(ka)t bemutatta.

Budapest, 2017. február 14.
A MÁV Déli pályaudvarnál lévő pénztárcsarnoka, ahol bemutatták a bérletvásárlást személyi igazolvány segítségével 2017. február 14-én. Az új típusú személyi igazolványra is föl lehet tölteni a vasúti bérletet, a szolgáltatást a Budapest-Pusztaszabolcs vonalon kísérleti jelleggel vezette be a MÁV-Start Zrt.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Illusztráció (MTI / Máthé Zoltán)

Hallgat az NGM és a NAV

A bizonyítványt egyébként azért kell a NAV-hoz bejelenteni tavaly óta, mert a kormány, illetve az NGM a beküldött adatok segítségével szeretne pontosabb képet kapni a munkaerőpiacról, például a pályaelhagyókról, a hiányszakmákról.

Tavaly februárban az NGM munkaerőpiacért felelős államtitkára, Cseresnyés Péter azt mondta, hogy a szakterület továbbra is fenntartja véleményét, miszerint a törvénymódosítás szerinti javaslat előnye, hogy a valós munkaerőpiacon forgó munkavállalók képesítési adatairól tud információkat biztosítani, amely segíti a munkaerő-piaci helyzetkép pontosítását.

A bevezetés óta eltelt 15 hónap, megkérdeztük hát a Nemzetgazdasági Minisztériumot, milyen gyakorlati haszna volt az intézkedésnek. Gondoltuk, az első éves tapasztalatokat talán már összegezték. De válasz sürgetésre sem érkezett. A NAV-ot szintén kérdeztük tapasztalataikról, de ők sem reagáltak. Kérdéseinket március 22-én küldtük el.

Elégedetlen a Miniszterelnökség?

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) azt a visszajelzést adta a 24.hu-nak, hogy hozzájuk is számos Rolandéhoz hasonló eset híre jut el, mármint hogy bizonyítvány híján nem akarják felvenni a dolgozót. De általában a józan ész felülkerekedik, és beírják a nyomtatványba, hogy az iskolai végzettség adata nem áll rendelkezésre.

Megerősítették, hogy miután “hozott” információról van szó és annak átadását a jogszabály nem írja elő a munkavállalónak az nem kérhető számon a munkáltatón, bírság sem szabható ki.

Ruszin Zsolt alelnök tudomása szerint a Miniszterelnökség – hivatalos álláspontjától eltérően – elégedetlen és napirenden tartja a témát, miután az NGM-től az állítólagos ötletgazda Odrobina László helyettes államtitkár januárban távozott. Kérdeztük a Miniszterelnökséget is, többek között arról, tényleg elégedetlenek-e, de ők is az NGM-hez irányítottak.

Ruszin szerint a NAV-nál is össze-vissza ténykednek. Az egyik intézkedésük az volt, korlátlan számú végzettség bejelentésére teszik alkalmassá a nyomtatványt, a másik meg, hogy kijelentik, hogy azért bírságolható mégis a munkáltató, mert csupán egyetlen, a munkakörhöz szükséges végzettség bejelentése szükséges – mondott példát.

A csúcs az, hogy a nyomtatványon az iskolai végzettség adata nem helyesbíthető, pedig a NAV is elismerte, hogy a FEOR és egyéb adatok mellett ennek is korrigálhatónak, kiegészíthetőnek kellene lennie – tette hozzá.

Már eddig is voltak adatok

Ruszin Zsolt elmondta, hogy az MKOE részéről találkozót szervezett még tavaly Cseresnyés Péterrel. Ahogy visszaemlékszik, ennek során az államtitkár szenvtelenül, a munkáltatóknak okozott pluszadminisztráció kapcsán az empátia teljes hiányát mutatva kommunikált. Jól láthatóan kedvére való volt a saját körébe tartozó adminisztráció növelése és hallani se akart arról, hogy az állam által (papíron) rendelkezésre álló képzettségi, végzettségi adatokat esetleg az állam feldolgozza és azokból vonjon le a NAV adataival szinkronizált adatbázisban oktatáspolitikai következtetéseket – számolt be benyomásairól az alelnök.

Az MKOE elnökségi tagjaival egyetértésben úgy látják, hogy az eredménytelen intézkedés hatályon kívül helyezését fogja javasolni a kormány az Országgyűlésnek.

Az alelnök pedig személy szerint úgy gondolja, nem véletlen, hogy az NGM “hallgat” arról, milyen adatbázis épül és az hasznosítható-e, miközben a kormány üléseire magalapozott oktatáspolitikai döntéseket kellene előterjeszteni. Enélkül a szakképzés “vaktában hadonászik”.

(Kiemelt képünk illusztráció. MTI / Balázs Attila)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.