Gazdaság

Világhódító útra indulnak Mészáros Lőrinc tőzsdei cégei

Meszaros-Lorinc(210x140).jpg (Array)
Meszaros-Lorinc(210x140).jpg (Array)

Az Opimus Group tulajdonában álló Világgazdaságnak adott interjút Jászai Gellért, Mészáros Lőrinc üzlettársa. Ahogyan korábban beszámoltunk róla, múlt hét pénteken a két üzletember közös érdekeltségébe került a megbuktatott Népszabadság  és a Világgazdaság, valamint több megyei lapkiadóját is birtokló az Opimus Group és a viszonylag friss Mészáros-befektetés, a Konzum Nyrt.

Jászai Gellért, a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója a lapnak elmondta: a két tőzsdei társaság által érintett iparágakban itthon és a nemzetközi piacon is további terjeszkedést terveznek. A pénteki tranzakció eredményeképpen a Mészáros Lőrinc résztulajdonában lécő Konzum Nyrt. tulajdonos lett az Opimusban. A felcsúti polgármester és az Opimus közötti szálakról korábban is lehetett hallani, ezt azonban a felcsúti polgármester tagadta.

Jászai szavai szerint

Mészáros Lőrinccel már több mint egy évtizede ismerjük egymást és vagyunk barátok, ennek ellenére most először fektetünk be közösen. Miután tavaly a Konzum csoport felvásárolta a Hunguest szállodaláncot, arra kért, vizsgáljuk meg, hogy illeszkednek-e az érdekeltségében lévő hotelek a Hunguest értékesítési rendszerébe, illetve vállalati struktúrájába, és ha igen, akkor üzemeltetnénk-e ezeket.

Mint mondta: a vállalatok tulajdonosi szerkezete

teljesen áttekinthető, mindenki saját néven vagy érdekeltségein keresztül szerzett az érintett cégekben különböző mértékű tulajdoni hányadot, és mivel az ügyletben tőzsdei cégek az érintettek, a folyamat mindenki számára nyomon követhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik