Gazdaság

Döglődik és lefarag a német fapados cég

Az Air Berlin nagyon szorul anyagilag, úgyhogy munkavállalóktól, repülőktől, repterektől szabadul meg.

Több mint ezer állást megszüntet és a felére csökkenti repülőgépei és bázisrepülőterei számát a német Air Berlin. A légitársaság azt várja az intézkedésektől, hogy 2018-at már pozitív üzemi eredménnyel zárja. Az átfogó terveket az olcsójegyes légitársaság vezérigazgatója, Stefan Pichler jelentette be csütörtökön.

Megszűnik nagyjából 1200 állás az Air Berlinnél, a 144 darabos flottát 75-re csökkentik, és az eddigi 9 németországi bázisrepülőtérből ötöt megszüntetnek. 2017 márciusától, a nyári menetrendtől csak Berlinből, Münchenből, Düsseldorfból és Stuttgartból indulnak majd Air Berlin-járatok. A flottacsökkentés részeként 40 repülőt bérbe adnak a Lufthansa-csoport két leányvállalatának, 35-öt a Eurowingsnek, 5 gépet pedig az Austria Airlinesnak.

Az Air Berlin évek óta veszteséges, csaknem egymilliárd eurós adósságot görget maga előtt. Az elmúlt években csak az egyesült arab emírségekbeli Etihad Airways pénzinjekcióinak köszönhetően maradt talpon. Az Etihad 2011 óta résztulajdonos a német légitársaságban. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik