Gazdaság

Végre kiderült, kihez került a lovasberényi kormányüdülő

kerdojel(650x433)(1).jpg (kérdőjel)
kerdojel(650x433)(1).jpg (kérdőjel)

A Népszava tudta meg, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. csütörtökön írta alá az adásvételi szerződést a nyertes ajánlattevő Lido Immo Ingatlanhasznosító Kft.-vel, amelynek tulajdonába került a több mint 2 éve már nem kormányüdülőként funkcionáló, állami kézben lévő Hotel Lovasberény. Az ingatlan 176 000 000 forint+áfáért kelt el.

A Lido Immo Kft.-t 2015 november 29-én alapították, jegyzett tőkéje 3 millió forint, székhelyét a Nádor utcába jegyezték be. Ügyvezetője Ecsedi Ferenc István, illetve Jászai Enikő, aki elérhetőségként OTP-s e-mail címet adott meg. A napilap cikke szerint  A Lido Immo tulajdonosa az OTP Nyrt., a lovasberényi kormányüdülőt megvásárló Lido Immo pedig valószínűsíthetően egy erre a célra alapított projektcég.

Korábban Mesterházy Attila szocialista politikus faggatózott arról, hogy kihez került a korábbi kormányüdülő, akkor Fónagy János államtitkár nem tudott felvilágosítást adni a vásárló személyéről. Pár nappal ezt megelőzően pedig L. Simon László utasította vissza a feltételezéseket, miszerint az ő tulajdonába került volna a 30 szobás komplexum.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik