Gazdaság

Felkapott izraeli irodát vitt Orbán volt miniszterének cége

fellegi_tamás(i) (fellegi tamás, )
fellegi_tamás(i) (fellegi tamás, )

A második Orbán-kormány fejlesztési miniszterének cége nyerte el a Külgazdasági és Külügyminisztérium felügyelete alá tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Zrt. izraeli irodájának üzemeltetését – írta az Mno.hu.

Bár a közbeszerzési kiírás szerint június végén kellett volna szerződést kötni a nyertes cégekkel, az MNKH máig nem közölte a legjobb ajánlatot benyújtók listáját. A lap birtokába került azonban az eredményhirdetésről szóló dokumentáció, amely több szempontból is figyelemre méltó.

A nyertes vállalkozások közt a legérdekesebb az EuroAtlantic Tanácsadó és Befektetési Kft., amely havonta nettó 2,4 millió forintért fogja üzemeltetni a Magyar Nemzeti Kereskedőház izraeli partnerirodáját.

A cég ügyvezetője és tulajdonosa nem más, mint Fellegi Tamás, aki a második Orbán-kormány fejlesztési minisztere, később az IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli minisztere volt.

A kirendeltség megszerzése iránt egyébként nagy volt az érdeklődés, összesen öt cég adott be pályázatot, köztük egy állami társaság is, amely elől végül elnyerte a megbízást a volt miniszter vállalkozása, írta a lap.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház csaknem nettó hatmilliárd forintot költ az új külföldi kereskedőház-hálózat létrehozására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik