Gazdaság

Rovaros helyen készült a savanyúság

24.hu
24.hu

2016. 06. 16. 08:29

Egy budapesti savanyító üzemet ellenőrzött a XVII. kerületi Rendőrkapitánysággal közösen a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Az akció során több mint 39 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból.
Korábban a témában:

A budapesti savanyúság-előállító üzemben több élelmiszer-biztonsági hiányosságot is találtak a NÉBIH szakemberei. A padozat burkolata több helyen töredezett, a mennyezet penészes volt. Az emeleti ablakokon nem voltak szúnyoghálók, így a helyiségek tele voltak rovarokkal. A dolgozók nem rendelkeztek érvényes egészségügyi alkalmassági igazolással. A csomagoló helyiségben a vödrös alapanyagokat alátét nélkül a földön tárolták. Az érlelő kádak mellett földes, tisztítatlan alapanyagokat is raktároztak.

Az április 8. és május 1-je között előállított terméknél pedig hiányoztak a nyomon követéshez szükséges dokumentumok. A termékek minőségmegőrzési ideje – a gyártmánylapok alapján – két hónap, ezért a NÉBIH szakemberei elrendelték a 2016.06.30-i és az azelőtti minőség-megőrzési idővel rendelkező tételek kivonását a kereskedelemből.

Az üzemben tárolt alapanyagok és késztermékek közül 20 tételt, összesen csaknem 40 tonna terméket vontak ki a forgalomból.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.