Gazdaság

Kirúgásoktól tart a kéményseprők szakszervezete

24.hu
24.hu

2016. 03. 30. 21:56

Az új kéményseprési törvény szerint elég kétévente megnézetni a gáztüzelésű kéményeket, ez életeket és szakemberek egzisztenciáját is fenyegeti.
Korábban a témában:

Elbocsátásoktól tart a Kéményseprők Országos Szakszervezete (KOSZ) az új kéményseprő-ipari törvény, illetve a belügyminiszter tervezett rendelete miatt. Úgy vélik, csak Budapesten 130 képzett szakember válik feleslegessé azzal, hogy a jogszabály ritkítaná a gáztüzelésű kémények ellenőrzését.

A szakszervezet szerdán közleményben fogalmazta meg aggodalmát, miután azzal szembesült, hogy a frissen véleményezésre megkapott rendelettervezet megerősíti a korábbi információkat.

Vámos Csaba, a szakszervezet elnöke azt mondta, a rendelet értelmében a gáztüzelésű kéményeket kétévente szükséges ellenőrizni. Budapesten azonban csaknem a teljes kéményállomány gáz üzemmódú, tehát a munkamennyiség felére csökkenésével várhatóan ugyanennyi munkaerőt kell majd elbocsátani.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a kéményellenőrzések esetleges ritkítása a magyar családok százezreinek élet- és vagyonbiztonságát veszélyezteti. A KOSZ elnöke kijelentette, a szakszervezet mindent el fog követni azért, hogy a rendelet ne lépjen hatályba.

(MTI)

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Valójában nem is tudni, ki és mennyi sertést nevel Magyarországon
Budapest, 2016. január 27.
Az MKB Bank márvány cégtáblája a központi székháza kovácsoltvas bejárati kapuja mellett a főváros V. kerületében, a Váci utca 38-ban.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.Elárulta az MKB vezérigazgatója, kik veszik meg a bankot