Gazdaság

Illegális cigarettalerakatra bukkant a NAV

csempészcigaretta (Array)
csempészcigaretta (Array)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy ellenőrzéskor több mint 2600 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát és 60 kg vágott dohányt találtak egy budapesti családi ház udvarán és három, szállításra készen álló személyautóba pakolva. Az ügyben orgazdaság vétsége miatt indult büntetőeljárás.

Az egyik budapesti piacon egy házaspár és hozzátartozói már több alkalommal megbuktak illegális dohánnyal való kereskedéssel, ezért a pénzügyőrök a család lakóingatlanának környékét ellenőrizték. Észrevették, hogy a ház előtt parkoló 6 gépjárműbe többen dobozokat és zsákokat pakolnak. A NAV munkatársainak érkezésére az autókat tárva-nyitva hagyva megpróbáltak az ingatlan területén elrejtőzködni, de ezt a pénzügyőrök megakadályozták.

Három személyautóban több mint 2600 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát, valamint 7 kilogramm finomra vágott dohányt találtak. A pénzügyőrök ellenőrizték a családi ház udvarát is. A pince ablakában lévő 3 zsákból összesen 106 darab, fél kilogrammos kiszerelésű csomagban 53 kilogramm magyar adójegy nélküli finomra vágott dohány került elő.

Az ellenőrzöttek semmilyen formában nem tudták igazolni a dohánytermékek származását, így a pénzügyőrök az adózatlan, mintegy 4,2 millió forint értékű cigarettát és vágott dohányt a három gépjárművel együtt lefoglalták. A pénzügyi nyomozók a személyautók tulajdonosai ellen orgazdaság vétsége miatt büntetőeljárást indítottak. Az ügyben ezen kívül még 4,8 millió forint jövedéki bírság kiszabása is várható

Ajánlott videó

Olvasói sztorik