Gazdaság

Gyurcsány cége új megbízást nyert: Lengyelországban veti be őket az unió

gyurcsany-ferenc(1)(960x640).jpg (Array)
gyurcsany-ferenc(1)(960x640).jpg (Array)
Nagyjából 400 ezer euróért, vagyis 120 millió forintért nyert újabb megbízást az Altus az Európai Bizottságtól.  

Gyurcsány Ferenc cége a lengyel fejlesztéspolitikát vizsgálhatja nagyjából 400 ezer euróért, vagyis 120 millió forintért, a cég már meg is kötötte a szerződést az Európai Bizottsággal – értesült az Index. Ezek szerint az Európai Bizottságot nem zavarja, hogy a Fidesz és a magyar kormány nagy erővel támadta az Altus brüsszeli megbízásait.

25 éve együtt! Ünnepeljen velünk!

bonbons

Regisztráljon most és ajándék szakmai könyvet nyerhet!

Dobrev Klára, az Altus vezérigazgatója, Gyurcsány Ferenc felesége szerint a projektben az lesz a feladatuk, hogy elemezzék, hogy a lengyelországi operatív programok mennyiben járulnak hozzá az Európai Unió fejlesztéspolitikai céljaihoz a mostani, 2014-2020-as időszakban.

A 400 ezer eurós összeg annak az ötmillió eurós (másfél milliárd forintos) keretnek a része, amelyre három konzorcium pályázhat, hogy az összes uniós tagországban elemezze és értékelje a 2014 utáni időszak tervezési programjait és dokumentumait. Gyurcsány Ferenc cége korábban már nyert szintén nagyjából 400 ezer eurót.

A kormány korábban a legmagasabb szinten foglalkozott az Altus brüsszeli megbízásával. A kormány és a Fidesz azt sérelmezte, hogy Gyurcsány cége akár a magyar fejlesztéspolitikát is monitorozhatja, illetve hogy Gyurcsány cégén keresztül az EB a DK-nak juttat pénzt.

Walter Deffaa, az Európai Bizottság regionális főigazgatója viszont májusban határozottan visszautasította a vádat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik