Gazdaság

Újabb benzinkút-hálózattal kötött megállapodást a Spar

spar (Array)
spar (Array)
Az OMV után a Lukoil kutakon is üzleteket nyit a Spar - jelentette be szerdán a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Normbenz Magyarország Kft..

Első lépésben három Lukoil töltőállomáson nyílik élelmiszerbolt, Budapesten, Diósdon és Tatabányán. Az üzletnyitásokat a jövőben továbbiak követhetik. A Normbenz Magyarország a hazai üzemanyag-kiskereskedelem öt legnagyobb szereplőjének egyike, érdekeltségébe tartozik a 74 magyarországi és a 19 szlovákiai Lukoil benzinkút.

A Spar Magyarország a magyarországi élelmiszer-kiskereskedelem meghatározó szereplője, több mint 400 saját üzemeltetésű áruháza van, és mintegy 60 franchise-rendszerű üzletet működtet partnereivel. A cég 2013-ban nyitotta első benzinkúti üzletét egy budapesti OMV töltőállomáson, amelyet 2015 elejéig további négy követett. Az idén tovább bővítették az egész évben éjjel-nappal nyitva tartó Spar expresszek számát, jelenleg 45 OMV-kúton üzemelnek ilyen boltok.

A Spar Magyarország szeptember elején közölte, hogy emelkedő árbevétellel és a tavalyi veszteség után nyereséggel számol az idén. A cég árbevétele 2014-ben 400 milliárd 300 millió forint volt, vesztesége 18 milliárd forint, 2015-ben 410 milliárd forint fölötti árbevételt tervez elérni.

Vevőink visszajelzései alapján egyre nagyobb az igény a minőségi, jó ár-érték arányú szolgáltatásokra. A shopok megnyitásával tovább folytatódnak azok a stratégiai fejlesztések, amelyek vásárlóink lojalitásának növelését, valamint újabb célcsoportok megszólítását célozzák. A SPAR márkatermékek esetében a SPAR-ban megszokott árakat garantáljuk, így a napi bevásárlás mostantól a LUKOIL kutakon is intézhető – mondta Horváth-Dori Jenő, a Normbenz Magyarország ügyvezető igazgatója.

A LUKOIL töltőállomásokon nyíló üzletek esetében a SPAR termékei közül a hangsúly a gyors bevásárlásokat jellemző frissáru-kínálatra kerül, széles pékáru- és zöldség-választékkal. A polcokon több száz féle termék, így a SPAR bicskei húsüzemében gyártott húskészítmények, valamint az alapvető háztartási cikkek és a sajátmárkás termékek is megtalálhatóak lesznek –mondta Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója.

A hazánkban mintegy 13 ezer álláshelyet teremtő osztrák, családi tulajdonú SPAR-csoport és a Normbenz a tesztidőszak után az együttműködés bővítését tervezi, újabb LUKOIL töltőállomások bevonásával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik