Gazdaság

A szerda a kockázati tőkepiac napja lesz

A Venture Capital Summiton startup-osok, az állami szektor valamint az üzleti angyalok legjelesebb képviselői mutatják be június 3-án a hazai és nemzetközi piaci történéseket, valamint legjelentősebb és leghasznosabb üzleti stratégiákat a hazai start-upoknak és a venture capital szakmának.

Június első szerdáján lesz a pénzpiac egyik legjelentősebb idei szakmai rendezvénye, a Venture Capital Summit, amely a hazai kockázati tőkepiac keresleti és kínálati oldalának fontos kérdéseket próbálja megvilágítani a piaci tapasztalatok és megfigyelhető trendek bemutatásával.

A szervezők szerint az idei csúcskonferencia látogatói közvetlenül a szakma nagyjaitól kaphatnak válaszokat az aktuális kérdésekre, megismerhetik a friss trendeket és stratégiákat, illetve a leghatékonyabb megoldásokat. Emellett kötetlenül megbeszélhetik egymással tapasztalataikat, megvitathatják az aktuális kérdéseket és újabb szakmai kapcsolatokat szerezhetnek a startupok, befektetők, bankárok, és pénzügyi tanácsadók világából.

Velük találkozhat

A közel tucatnyi előadást és 4 kerekasztal beszélgetést kínáló program a kockázati tőkepiac közeljövőjével kapcsolatos kérdéseket boncolgatja majd. A konferencia nyitóelőadásán Karsai Tamás, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára ismerteti a Kockázati Tőke Bizottsági audit tapasztalatait.

Ezt követően Pálinkás József beszél a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal képviseletében az állam befektetői részvállalásáról innovatív vállalkozásokba.

Dr. Oszkó Péter, a Portfolion Zrt. vezérigazgatója az év eddigi trendjeit és történéseit fogja elemezni, illetve kitér a jelenlegi helyzetben a befektetők és a vállalkozók számára kínálkozó lehetőségekre is.

Csuhaj V. Imre a 2011-2014. között közel 70 kockázati tőkebefektetést végrehajtó Széchenyi Tőkealap elnök-vezérigazgatója a tömeges tőkebefektetés kezelését megcélzó VIRIBUS UNITIS – Aktív vagyonkezelési modellt mutatja be az érdeklődőknek.

Komoly érdeklődést várnak Eszter Elemér előadására (ő a Portus Buda vezérigazgatója), amelyben a Jeremie program előnyeiről, az elmúlt időszakokhoz kapcsolódó tapasztalatokról, illetve a kapcsolódó lehetőségekről lesz szó.

A számos színvonalas előadás mellett várhatóan a program egyik különlegessége lesz Karafiáth Balázs, a mintegy öt éve San Franciscóban élő jól ismert magyar informatikai vállalkozó előadása, aki a hazai cégek amerikai befutását támogató Neumann Society képviseletében beszél a bizalmi tőke jelentőségéről a transzatlanti innovációban.

A 10 legaktívabb hazai akcelerátor között szerepelt a Traction Tribe, amely egyetlen év alatt 14 projektben vett részt befektetőként; képviselője, Dr. Károlyi Antal mutatja be, hogy hogyan lehet üzleti angyalok közreműködésével Magyarországon is olyan sikeres vállalatokat építeni, amelyek fenntartható módon a globális piacokon is megállják a helyüket.

A kerekasztal-beszélgetéseken kockázati tőkével kapcsolatos egyedi és sajátos újításokról, a felhasználható állami eszközökről, az üzleti angyalok magyarországi szerepéről, a Jeremie program további jövőjéről és a nemzetközi piacra lépésről lesz szó.

A Venture Capital Summitnak a Budapest Music Center ad otthont. Ne feledjék, szerdán, június 3-án.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik