Gazdaság

Együtt: a hazug Varga Mihály mondjon le!

vasarnapi-pihenonap(210x140).jpg (vasárnapi pihenőnap)
vasarnapi-pihenonap(210x140).jpg (vasárnapi pihenőnap)

Az ellenzéki párt a miniszterelnökhöz fordul, hogy ne legyen kötelező vasárnapi zárás. Egyben lemondatnák a nemzetgazdasági minisztert, mert korábban tagadta, hogy készült volna hatástanulmány.

Orbán tudta, mivel járhat…

Az Együtt Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordul: a párt szeretné elérni, ha a kormányfő jobb belátásra térne, és elérné a vasárnapi kötelező zárva tartás hatályon kívül helyezését.

Az ellenzéki párt közleményében utal arra, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium 2011-es háttéranyaga szerint – a KDNP javaslata nyomán – több mint 10 ezer ember veszítené el a munkáját, és közel 50 milliárdot bukna a költségvetés, a vasárnapi kötelező zárva tartás kapcsán – írja mai cikkében a Népszabadság.

Az Együtt hangsúlyozza tovább, hogy kezdettől fogva ellenzi a kötelező vasárnapi boltbezárást, mert azt nemcsak álszentnek, de feleslegesnek, és kimondottan károsnak tartja. A Fidesz megint elvesz tőlünk valamit, egy picit a szabadságunkból, ebből pedig már elég volt. Közben ráadásul munkahelyeket veszélyeztet, és magyar dolgozók fizetését csökkenti közvetetten.

Követelik

Az Együtt követeli Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy kezdeményezze a – cinikus módon március 15-én életbe lépett – törvény hatályon kívül helyezését!

Követelik továbbá a hazug – korábban a tanulmány létezését is letagadó – nemzetgazdasági miniszter, Varga Mihály, lemondását! Követelik ezen kívül, hogy minden, a témában készült hatástanulmány legyen nyilvános. Az Együtt éppen ezért ismét közadatigényléssel, írásbeli kérdéssel fordul a kormányhoz a tanulmány nyilvánosságra hozatala ügyében.

Ha a kormány ezt nem teljesíti, ismét letagadja még a tanulmány létezését is, perelni fog az Együtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik