Gazdaság

Hiába drágább, akkor is nyer Tiborcz cége

Kozvilagitas-Esztergom(430x286).jpg (közvilágítás, esztergom, )
Kozvilagitas-Esztergom(430x286).jpg (közvilágítás, esztergom, )

Annak ellenére is ők végezhetik Gyálon a közvilágítás korszerűsítését, hogy nem az övék volt a legolcsóbb ajánlat.

A kormánypárti vezetésű Gyálon nyerte legújabb közvilágítás-korszerűsítési megbízását a kormányfő vejének cége. Tiborcz István érdekeltsége, az Elios Zrt. uniós forrásból cserélheti LED-lámpákra a régi fényforrásokat. Hatan is érdeklődtek a lehetőség iránt, végül ketten jelentkeztek, de a Tiborczéknál olcsóbb ajánlatot adó másik vállalkozás elcsúszott egy apróságon – írta az Origo.hu.

Az Elios egyébként bruttó 250 millió forintot ajánlott, melyből 1956 utcai lámpát cserélnek korszerűbbre. Ennél mintegy 30 millió forinttal olcsóbb lett volna a munka, ha a Mezei-Vill Kft. végzi el, azonban az ő dokumentációjukban volt pár apró hiányosság, amit nem pótoltak.

Tiborczék cége máshol is tarolt a közvilágítási pályázatokon: Hódmezővásárhelyen, Hévízen, Balatonfüreden, Kecskeméten, Szekszárdon, Dunaújvárosban, Mezőhegyesen, Sopronban, Hatvanban, Kalocsán, Bácsalmáson, Bicskén, Óbudán és Zalaegerszegen is. Ezt a DK nem nézte jó szemmel, ezért februárban bejelentették, hogy az Európai Unió Csalás elleni Hivatalához fordulnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik