Gazdaság

Vezércserét hajtott végre az Invitel

A korábbi vezérigazgató-helyettes, David Blunck volt már a Brokernetnél is, és magyar-amerikai kettős állampolgár, folyékonyan beszél magyarul.

Január 14-től tölti be az Invitel Távközlési Zrt. vezérigazgatói pozícióját a 48 éves szakember. Blunck 2012 szeptembere óta az Invitel pénzügyi vezérigazgató-helyetteseként tevékenykedett, korábban a Brokernet Csoport pénzügyi vezérigazgató-helyettese volt, azt megelőzően vezető pénzügyi tisztségeket töltött be Európa és az Egyesült Államok távközlési-, pénzügyi- és légiközlekedési ágazataiban. Egyetemi tanulmányait a Georgetown Egyetemen (USA) folytatta, majd az Indiana Egyetemen (USA) szerzett MBA fokozatot. Magyar-amerikai kettős állampolgár, folyékonyan beszél magyarul – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

Az Invitel a lakossági szegmensben a televíziózást középpontba helyező szolgáltatáscsomagokkal, a vállalati szegmensben pedig a teljes körű infokommunikációs megoldásokra fókuszáló szolgáltatási portfólióval kíván jelen lenni.

Nikolaus Bethlen, az Invitel anyavállalatának (Magyar Telecom BV) elnöke a közlemény szerint köszönetét fejezte ki a távozó vezérigazgatónak, David McGowan-nek, és hozzátette: a részvényesek teljes mértékben támogatják az új vezetőt és csapatát a hálózatkorszerűsítésben és a termékfejlesztésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik