Gazdaság

Szégyenlistára került pécsi milliárdos

Matyi Dezső Alexandra-cégbirodalmának egykori zászlóshajója, a Pécsi Direkt Kft. felkerült a nagy adótartozók listájára – írja a Napi.hu.

Felkerült a 180 napon túl fennálló, 100 millió forintot meghaladó adótartozást felhalmozó, nem magánszemélyeket összesítő NAV-listára az Alexandra könyvbirodalmat kiépítő Matyi Dezső első cége, a Pécsi Direkt Kft. – olvasható a Napi.hu-n.

A vállalkozás tartozásai miatt újabb bírósági végrehajtások is indultak, de jogerős bírósági döntés a cég felszámolási eljárásának megindításáról nem született. Eddig hat közjegyzői végrehajtás indult a társasággal szemben. Matyi Dezső Pécsi Direktben tulajdonolt üzletrészét pedig idén májusban foglalta le a bíróság.

Matyi Dezső 2013-ban még szerepelt a Napi.hu A 100 leggazdagabb című kiadványában, a mintegy 10,9 milliárd forintosra becsült vagyonával az 55. helyen állt.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

A Pécsi Direktnek a kiadók felé fennálló tartozását a részben Matyi Dezső érdekeltségébe tartozó Könyvbazár Kft. fogja törleszteni, erre az üzletember a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) elnöksége előtt vállalt kötelezettséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik