Gazdaság

Huszonkét település a NAV feketelistáján

Sokan nem is tudtak arról, hogy tartozásuk van, és akad olyan is köztük, amely 6600 forintos illeték miatt került szégyenpadra - derül ki a Blikkből.

Nemcsak cégek és magánszemélyek, hanem komplett önkormányzatok is szerepelnek az adóhatóság feketelistáján – írja a Blikk. Igaz, erre a listára akár pár ezer forintos tartozással is könnyedén fel lehet kerülni.

Így aztán több olyan önkormányzat is volt, amely a bulvárlap munkatársától értesült arról, hogy egyáltalán restanciája van. Így például a Mátrakeresztúr és Pilisvörösvár. Utóbbi település egy 6600 forintos földnyilvántartási illeték miatt került a szégyenlistára. Hasonló helyzetbe került a terézvárosi önkormányzat is. De több  budapesti kerület elöljárója is meglepődött, amikor kiderült, városrésze adótartozást görget.

Az ilyen ügyekkel kapcsolatban azt érdemes tudni, hogy az adóhatóság nem köteles az adótartozás megfizetésére az adózót felhívni. Magyarul előfordulhat, hogy csak a végrehajtáskor tudatosul az adózóban az, hogy lejárt tartozását a hivatal végrehajtás alá vonta – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik