Gazdaság

Újabb rezsicsökkentéssel kampányol Varga Mihály

A miniszter szerint még nyugodtan lehet terhelni az energiacégeket, van ott pénz.

 

 

Van még tartalék az energiaszolgáltatóknál, ezért további rezsicsökkentés lehetséges – fejtette ki a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter arról is beszélt, ha bizalmat kapnak április 6-án, akkor akár a vállalati szektorban is folytatódhat az árak mérséklése.

 

“Mi azt látjuk, hogy még mindig van tartalék a rendszerben az energiaszolgáltatók egy részénél még mindig bizony magas osztalékot fizetnek ki. Azt szeretnénk, ha ez egy nonprofit alapú működésre állna át hosszú távon. A közösségünk érdekében mindenkinek az a jó – a háztartásoknak, a családoknak, az iparnak és a gazdaság szereplőinek is –, ha ez az energiaköltség minél kisebb. Akkor lesz az ország versenyképes” – fogalmazott. “Ez belefér az energiaszolgáltatók költségébe.”

Azt szeretnénk, ha most már a gazdaság szereplői is érzékelnék a rezsicsökkentést, a távlatos cél az, hogy a gazdaság helyzete a munkaadókon keresztüli munkahelyteremtés segítségével javulna – tette hozzá hosszú távú tervként.

 

 

 

 

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik