Gazdaság

Megbukott Matolcsy bizalmasa

Doubravszky György (Doubravszky György)
Doubravszky György (Doubravszky György)

Távozik a jegybank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjának (PFK) éléről Doubravszky György – értesült a Privátbankár.

A PFK vezetőjének feladatait ideiglenesen Freisleben Vilmos, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti területén működő fogyasztóvédelmi igazgató látja el.

Doubrovszky gyors leváltása azért meglepő – írja a portál -, mert Matolcsy György bizalmi emberének számított. A mostani jegybankelnök korábban sokak szerint Doubravszky unszolására hozta létre a pénzügyi jogok biztosának pozícióját: a mindenkori nemzetgazdasági tárca alá tagozódott ombudsmani hivatalt ugyanakkor a posztra kinevezett Doubravszkynak sem Matolcsy, sem utódja, Varga Mihály minisztersége idején nem sikerült felállítania.

Októberben maga a biztos kérte felmentését a feladat alól, majd ezzel párhuzamosan nevezte ki Matolcsy György a frissen létrejött Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ (PFK) vezetőjének – írja a portál. Ám öt hónap elteltével úgy tűnik, most innen is távoznia kell.

A távozás okáról egyelőre nem sokat tudni, sokak szerint a korábban harcos fogyasztóvédővel szemben komoly személyi és szervezetépítési problémák is felmerültek, és Varga Mihállyal sem volt zökkenőmentes a viszonya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik