Gazdaság

Pénztárgépcsere: százezreket bukhatnak a boltosok

penztargep(210x140)(1).jpg (pénztárgép)
penztargep(210x140)(1).jpg (pénztárgép)

Veszélybe kerülhet az 50 ezer forintos állami támogatás: és az a kereskedő, aki szeptember végéig nem rendeli meg az új pénztárgépét, több százezer forintos bírságot kaphat.

A pénztárgépcserére kötelezett kisebb üzletek (legfeljebb 5 pénztárgéphez) csak akkor kaphatják meg az 50 ezer forintos állami támogatást, ha decemberig be is üzemelik az új, NAV-hoz beköthető kasszát. Csakhogy az országban eddig még egyetlen új pénztárgépet sem üzemeltek be.

Csigatempóban

Nem olcsó mulatság

A gyártás lassan megy, a forgalmazók egyelőre csak rendelést vesznek fel, és előleget kérnek – tudta meg a Pénzcentrum.hu. Eddig 175 ezer gépcserét regisztráltak egyébként a kereskedők a NAV-nál. Kérdés, decemberig mennyire pörög fel a tempó… S hogy ha ilyen lassú marad a készülődés, vajon a minisztérium újra kitolja-e a határidőket, mint eddig.

Büntetik

A kereskedőknek egyébként szeptember végéig kell megrendelniük az új pénztárgépeket. Ha ezt nem teszik meg, akkor októbertől magánszemélyként ötszázezer, cégként egymillió forintos bírságot kockáztatnak. Szeptemberben még csak azt büntette a NAV, aki nem regisztrált nála.

Ha még nem tudja, mi a teendőja boltosként, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik