Gazdaság

10 millió euró kisvállalati eszközfinanszírozásra

A Kreditanstalt für Wiederaufbauval (KfW) létrejött megállapodás eredményeként a frankfurti székhelyű, német állami fejlesztési bank európai uniós támogatással 10 millió eurós hitelkeretet nyújt a Lombard számára.

Az EU által definiált normatívák szerint a KfW hitelét azok a Magyarországon bejegyzett őstermelők, egyéni vállalkozók vagy legfeljebb 250 főt foglalkoztató és maximum 40 millió euró (mintegy 10 milliárd forint) éves árbevételű cégek vehetik igénybe, amelyeknek új gépberuházásaikhoz külső forrásra van szükségük. A vállalkozók a forrást forint-, euró- és svájcifrank-alapú konstrukcióban igényelhetik, a finanszírozott összeg felső határa maximum 250 ezer euró (mintegy 65 millió forint) lehet.

Az uniós támogatás olyan lízingkonstrukciók bevezetését ösztönzi, amelyekkel a finanszírozók a kkv-k beruházásait testre szabottan, azok igényeinek és anyagi lehetőségeinek figyelembevételével, hosszú távon tudják segíteni. Az uniós támogatás lehetővé teszi a finanszírozók számára, hogy vállalhassák új piaci szegmensek feltérképezésének, illetve új termékek bevezetésének többletkockázatát és -költségét.

E célt szolgálja a KfW hitelkerete is, amely kedvező feltételeket teremt ahhoz, hogy a Lombard a hazai kkv-k egy, eddiginél szélesebb körének biztosíthasson lehetőséget újgép-beruházások finanszírozására. A KfW hitele piaci árazású, 8 éves futamidejű, kétéves lehívási periódussal, és a Lombard csak célzottan helyezheti ki előre definiált konstrukciók és eszközök refinanszírozására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik