Gazdaság

Taktikázni ajánlott a pénzváltással

Érdemes több időt és figyelmet szentelnie a pénzváltásra annak, aki később utazik külföldre, véli a lapunknak nyilatkozó makroelemző és pénzváltó egyaránt. A forint tartós erősödésében ugyanakkor egyikük sem bízik.

A gyenge forint előbb-utóbb újabb kamatemelésre kényszeríti a jegybankot, de hosszabb távon nem vagyok optimista: a forint nem lesz erősebb a 270-es szintnél – mondta a FigyelőNetnek Bónis Miklós, az Inter-Európa Bank elemzője. A közgazdász ezért a külföldre készpénzzel utazóknak azt tanácsolja, hogy ha az euró árfolyama a 270 forintos szint közelében van, váltsák át a tervezett összeg egy részét, ezen túl pedig figyeljék a kurzust, és ha az érdemi javulást mutat, akkor szintén kisebb részletekben vegyenek eurót.

Hasonló spórolási tippeket adott lapunknak Bálint Ernő, a Bálint Change tulajdonosa. A pénzváltással foglalkozó társaság vezetője szerint, aki csak augusztusban utazik, az várjon a váltással, mert addigra stabilizálódhat az árfolyam. A szakember felhívta a figyelmet arra is, hogy a pénzváltóknál is naponta többször változhat az árfolyam, ha azt a piaci mozgások indokolják, és nagyobb tételek esetén a cégek egyedi kedvezményeket is adhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik