Gazdaság

215 milliárdos forgalomra számít az Auchan

A tavalyi 185 milliárd után az október-decemberi adatoktól függően az idei évre tervezett 215 milliárd forintos forgalomtól nem nagyon marad el az Auchan Magyarország Kft. – mondta Jean-Paul Filliat vezérigazgató.

Ebben az évben egy Auchan áruház, a tizedik nyílik meg várhatóan december 1-jén Solymáron. A francia cég magyarországi leányvállalata az évtized végéig 20 egységből álló hálózattal akar rendelkezni.

Az ehhez szükséges beruházások nagyságrendje 70-80 milliárd forint körül van a mai árakon számolva. A megtérülés az iparági átlagos 7-9 év közepe táján van – válaszolta újságírói kérdésre a vezérigazgató. A hálózat teljes kiépítésével a jelenlegi 5000 fős foglalkoztatotti létszám megduplázódik.

Az Auchan arra számít, hogy a nemzetközi hálózatában 2008-ban – beszerzési áron – évi öt milliárd forint értékű magyar termék lesz. Magyarországon a forgalom 62-65 százalékát adó élelmiszerek 99 százaléka magyar termék. A többi termékek körében pedig 90 százalékban Magyarországon bejegyzett cég a szállító, még akkor is, ha a gyártás külföldön van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik