Gazdaság

Fogyasztóvédelmi törekvések a PSZÁF-nál

admin
admin

2005. 07. 20. 13:58

Tavaly a pénzügyi intézmények ügyfeleitől beérkezett mintegy 2900 írásbeli panaszt dolgozta fel jelentésében a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).

Az ügyfelek elsősorban a bankokra és a biztosítókra panaszkodnak. A panaszokból leszűrt tanulságok beépülnek a felügyeleti munkába. Céljuk a jogosulatlanul piacra lépő pénzügyi szolgáltatók kiszűrése.

A banki szektorban a kölcsön- és hitelszerződésekkel, a hitelbírálattal, valamint a tájékoztatással kapcsolatos bejelentések állnak vezető helyen. Gyakran volt kifogás tárgya a bankközi adósnyilvántartás, valamint a bankszámlakezelés is. A tőkepiacon a legtöbb megkeresés tavaly a befektetési alapok hozamainak csökkenése miatt, a biztosítási szektorban pedig a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás miatt érkezett.

A szervezet a fogyasztókat már évek óta aktuális piaci információkkal látja el lakossági fórumán, valamint internetes honlapján, ahol az ismertebb lakossági termékeket összehasonlító táblázatokat közöl. A fogyasztóvédelem jegyében a felügyelet tájékoztatót adott ki az új pénzügyi termékekkel kapcsolatos kockázatokról.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.