Élet-Stílus

Tökéletes bosszú: ellopták a biciklijét – visszalopta

A lány maga ment el üzletet kötni a kerékpárját áruló tolvajjal.

Az angliai Bristolban élő Jenni Morton-Humphreyst nagy bánat érte: ellopták a biciklijét. A kék Cube versenybringa a város központjában volt kikötve, levágták róla a lakatot, és elvitték.

A harmincéves nő elkeseredésében az összes általa ismert facebookos kerékpáros csoportban bejegyzést tett közzé a szomorú esetről. Ez volt a szerencséje, mert egy bringás néhány órával később írt neki, hogy látott egy ilyen biciklit, valaki eladásra kínálta.

Jenni szólt a rendőröknek, de nem tettek semmit az ügy érdekében, csak figyelmeztették, hogy így veszélybe is sodorhatja magát, de a lány úgy gondolta, a kezébe veszi az irányítást.

A hirdetésre bukkanó segítőkész bringás írt a tolvajnak: azt hazudta neki, hogy a „húgát” érdekelné a kerékpár. Meg is beszéltek egy találkozót Eastonban. A bringás a távolból figyelte, ahogy Jenni találkozik a saját bringáját kínáló férfival.

A terv a következő volt: a lány elviszi a biciklit egy próbakörre – amelyről soha többé nem tér vissza.

Jenni feltett néhány bizonytalanságot, hozzá nem értést sugárzó kérdést az eladónak, illetve megkérte, hogy állítsa át neki a nyereg magasságát. Majd megkérte, hogy vigyázzon a cigisdobozára és a kulcscsomójára, amíg megy egy kört a bringával.

Néhány esetlen mozdulat után elkezdett tekerni, mint az őrült, az eladónak esélye sem volt, hogy utolérje. A tolvaj írt egy üzenetet a hirdetésére jelentkező bringásnak, hogy a lány eltűnt a biciklivel, úgyhogy azonnal adja át neki a 95 fontot. De csak egy választ kapott:

„Valószínűleg hazatekert a bringával. Ami nem túl meglepő, tekintve, hogy tegnap tőle loptátok el.”

facebook/jenni.mortonhumphreys

 

(Metro; kiemelt fotó: Facebook)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik