Nagyvilág

Örökre eltiltott egy férfit a biciklizéstől a brit bíróság

Hátralévő életében nem biciklizhet többet, sőt négy méternél nem mehet közelebb egy biciklihez a 47 éves John Liddicoat – szólt a plymouthi bíróság ítélete. A notórius tolvaj ezzel az első brit a történelemben, akit eltiltottak a bringázástól.

 fotó: Plymouth Crown Court
fotó: Plymouth Crown Court

Liddicoat, akit eddig 142 enyhébb bűncselekményért összesen 48 alkalommal ítélték el, az utolsó akciójáért három és fél év letöltendő börtönbüntetést kapott. A kerékpárlopásokra és betörésekre szakosodott férfi, legutóbb egy garázst tört fel december 18-án. Bár mindössze három üveg bort zsákmányolt, a garázsajtóban több mint ötezer fontos (kb. kétmillió forintos) kárt tett.

A bíró kifejtette, hogy korábban mindenféle alternatív büntetést kipróbáltak már Liddicoatnál, de úgy tűnik képtelen volt belőlük tanulni, így ezúttal nem úszhatja meg a börtönt. Mellékbüntetésként, ezen túl, ha a férfi akár csak feltűnik egy biciklitároló közelében, rögtön bíróság elé kell állnia, ahol nem kaphat öt év börtönnél enyhébb büntetést.

Liddicoat, aki saját bevallása szerint körülbelül 28 éven át küzdött heroinfüggőséggel. A biciklikhez hasonlóan, szabadulása után a Plymouth Egyetemnek sem mehet a környékére, mert az intézményben is több bűncselekményt követett el.

(via Metro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik