Élet-Stílus

Nem kell fénykard, hogy Jedi legyél: a Föld napján vár az ébredő er(d)ő

A Föld napján lehet megosztani bájos Földgolyó-ölelgető animgifeket, lehet papírgyűjtést szervezni az osztálynak, hadd versengjenek, ki tud több reklámújságot begyűjteni – vagy lehet közel menni a természethez, és vidámsággal, szeretettel, élettel fordulni felé, ha már Föld napja. Például Az ébredő er(d)ő visszavár névre hallgató monstre természetjáró őrületen.

A Fontanus Freestyle és a Magyar Turista Egyesület 2016-ban szervezte meg először Föld napi túráját – ami már tavaly is több volt egyszerű túránál. A játékos feladatokkal tűzdelt túraútvonal inkább idézte az egykori akadályversenyek hangulatát, csak a kínos zsákbanfutós bénázások nélkül, ellenben kizökkentő ötletekkel mágusoktól hobbitokig.

Idén április 22-én (e hét szombaton) megmarad ez a hangulat, és kibővül egy hosszú, nehéz, némi felkészülést igénylő pályával a Jedi-hajlamúaknak. A részletek:

1- es pálya: 12 próbatétel

10 kilométer, 12 állomás, játékosság, gyerekek, felnőttek és az idősebb korosztály számára egyaránt ajánlott.

Rajt és cél: Báró Eötvös Loránd menedékház, 2098 Dobogókő, Téry Ödön út 26.

A csapatok 5 perces különbséggel indulnak, a torlódást elkerülendő. Az első csapat délelőtt 9 órakor indul, az útvonalat a helyszínen ismertetik, és minden csapat részletes leírást is kap. A tavalyi remekül sikerült, beszámoló erre.

2- es pálya: Earth Race

Az útvonal 22 km hosszú, nehéz terep. Ez egy verseny, ahol az a csapat nyer, aki a leggyorsabban ér vissza a célba, és a legtöbb pontot gyűjti. A játékosok 8 állomást fognak érinteni (ha megtalálják őket ). Erre az útvonalra gyakorlott túrázók jelentkezését várják, akik tudnak térképet olvasni, és ha kell, GPS-t használni, valamint nem esnek kétségbe, ha sötétedés után érkeznek vissza Dobogókőre.

Rajt és cél: Báró Eötvös Loránd menedékház, 2098 Dobogókő, Téry Ödön út 26.

A csapatoknak reggel 8-11 óra között indulhatnak. Az első hat helyezett csapat díjat kap, az első helyezett pedig megszerezheti a Levélőrök Kupáját. Az Earth Race versenyzőitől előzetes jelentkezést várunk, a verseny sajátosságai miatt ugyanis nem lehetséges a helyszíni nevezés.

Jelentkezni itt lehet, további információkat pedig erre és erre találsz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik