Élet-Stílus

Túlélte a kölyökkutya, hogy lenyelt egy konyhakést

Amikor a 12 hetes eb fulladozni kezdett, gazdija azt hitte, kutyusa egy játékot evett meg. Aztán a röntgenképet látva mindenkinek leesett az álla.

Még soha nem láttam ilyen röntgenfelvételt. Macie hihetetlenül szerencsés, hogy túlélte” – mondta el a 3 hónapos staffordshire bullterrierről a brit PDSA állatvédelmi szervezet egyik állatorvosa. A kutyát tavaly december 29-én vitte be gazdája, a Glasgowban élő Irene Paisley a szervezet éjszakai ügyeletére, azzal, hogy valamit lenyelt.

A 46 éves nő azt hitte, hogy a kölyökkutya egy játékot nyelhetett le, miután nyüszíteni, majd fulladozni kezdett. „Mire beértünk az állatorvoshoz, már vér folyt az orrából” – mondta el Paisley. Az ebet azonnal megröntgenezték, és ekkor derült csak ki, hogy milyen súlyos helyzetben van. A felvételen ugyanis tisztán kivehető volt egy húszcentis kés a gyomrában.

„Nem akartam elhinni, amikor közölték, hogy Macie egy kést nyelt le” – közölte Paisley. A nő nem tudta megmondani, hogy az eb hogyan szerezte meg a krumplipucolásra használt kést. Talán a mosogatógépből vette ki, mert megtetszett neki a fekete markolat – tette hozzá a gazdi a BBC-nek nyilatkozva

Az állatot még aznap este megműtötték, és sikeresen eltávolították belőle a kést. Emily Ronald állatorvos elmondása szerint Macie annak köszönheti az életét, hogy markolattal előre nyelte le a kést, aminek hegye a nyelőcsövében, a markolata pedig már a vékonybelében volt. Ha a pengével előre eszi meg, akkor szinte teljesen biztosan végzetes belső sérüléseket okozott volna.

Ronald elmondása szerint Macie már a műtét másnapján energiával telve ugrándozott, „mintha semmi sem történt volna”. Az elmúlt két hétben folyamatos felülvizsgálatokon esett át, és az állatorvos elmondása szerint jól gyógyul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik