Élet-Stílus

Kiakadt a család, hogy egy kutyát is felvettek a mentősök a 85 éves dédnagymama mellé

Megesett a szívük az utcán vacogó labradoron, és megálltak, hogy felvegyék a mentőautóba. A rokonoknak ez nagyon nem tetszett.

Kénytelen volt bocsánatot kérni a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) egy 86 éves nőtől, amiért egy kutyával kellett osztoznia az őt kórházba szállító mentőautón – írta a Daily Mail. A bocsánatkérés azután történt, hogy az idős nő rokonai feldühítette, amiért egy „vizes kutyával” kellett együtt utazni „a mentőautóban hányó”, és „nagy fájdalmaktól szenvedő” dédnagymamának, és levélben kértek magyarázatot a szerintük rendkívül dühítő esetre.

Brenda Wilding még tavaly novemberben hívta ki a mentőket littleporti otthonába, az epehólyagja okozta súlyos hasfájásokra és hányásra panaszkodva. A mentősök megállapították, hogy az eset nem kritikusan sürgős, és amikor a kórházba menet találtak egy láthatóan bajban lévő kutyát az A10-es országút mellett, úgy döntöttek, hogy segítenek rajta.

A mentősök a családnak küldött bocsánatkérő levél szerint megkérdezték az idős nőt, hogy zavarná-e, ha a „barátságos, nem agresszív, egyértelműen fázó, vizes és kimerült” labradort felvennék mellé, és Wilding beleegyezett a dologba. A beteget végül a kutyával együtt vitték el a kórházig, ahonnan három nappal később hazaengedték. Az eb pedig visszakerült a gazdájához.

Az ügy azonban a rokonok számára nem ért véget. A nő 46 éves unokája – aki nővérként dolgozott az NHS-nek, amíg orvosi okok miatt nem nyugdíjazták – különösen felháborítónak tartotta, hogy „ennek a kettőnek” (mármint a mentősöknek) volt ideje arra, hogy megálljanak egy kutya miatt. Justine Butcher a brit sajtónak elmondta, hogy feldühítette az NHS egy hónappal később érkezett bocsánatkérő levele, amiben szerinte elbagatelizálták az esetet, és nem vették komolyan őket

A nő szerint nagymamája „súlyos fertőzéseket is elkaphatott volna” a kutyától, akit elmondása szerint az egyik mentős fél kézzel folyamatosan fogott, hogy ne ugorjon rá az idős nőre. „Számomra ez nem higiénikus” – jelentette ki a nő.

Az érintett mentőszolgálat szóvivője közölte, hogy az esetet kivizsgálták, és „az érintett munkatársak már tudják, hogy nincs jogi kötelezettségük megállni egy háziállatért, még akkor sem, ha veszélyben van”.

A családot lehet, hogy nagyon felháborította, hogy a dédnagymamának egy kutyával kellett osztoznia a mentőautón, de ha arra számítottak, hogy a sajtóhoz fordulva maguk mellé tudják állítani a brit közvéleményt, akkor csalódniuk kellett. A Daily Mail cikkéhez hozzászóló emberek ugyanis szinte teljesen egyöntetűen a mentősök oldalára álltak, és gratuláltak nekik azért, hogy nem hagyták az ebet az országút szélén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik