Élet-Stílus

Megfájdul a fejem a lakásban – mitől lehet?

Itt a tél, a meleg lakásban ülök, és fáj a fejem – de mitől? Az okok között ott lehet a front, a huzat, a vérnyomás, vagy éppen a szén-monoxid, ez utóbbi pedig végzetes lehet, ha nem vesszük komolyan.

A gázkészülékek biztonságos működtetésével kapcsolatos további információkért kattintson ide.

Egyetlen panaszunknak sincs annyi lehetséges oka, mint a fejfájásnak. Ha egyébként minden rendben a szervezetünkkel, a vérnyomásunkkal, akkor is szóba jöhet a frontérzékenység, vagy a szinte észrevétlen huzat a lakásban.

Ám ha gázüzemű fűtőberendezés van a lakásban, és fejfájást, szédülést, bágyadtságot érzünk, akkor akár azonnal gondoljunk a legrosszabbra, és lehetőleg gyorsan cselekedjünk, ugyanis könnyen lehet, hogy a szén-monoxid-mérgezés tüneteit észleltük magunkon. Ez pedig akár végzetes is lehet.

A szén-monoxidot az teszi a legveszélyesebbé, hogy színtelen, szagtalan gáz. Némi szerencse, hogy a füstgáz többi összetevőjének köszönhetően furcsa lesz a levegő, ha a lakótérbe áramlik: párát, szokatlan szagot érezhetünk ilyenkor.

Szerencsére számos módja van annak, hogy a mérgezés veszélyét a minimumra csökkentsük, hogy gondoskodjunk magunk és családunk biztonságáról.

A gázkészülékek biztonságos működtetésével kapcsolatos további információkért kattintson ide.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik