Élet-Stílus

Az izlandi forró homok tökéletes arra, hogy rozskenyeret süssünk benne

Vincze Miklós
Vincze Miklós

Kultúrák és cool túrák. 2016. 11. 02. 12:19

Ennél indokolatlanabb és furább videót idén már egész biztosan nem fogunk látni.

A világutazó brooklyni videós, Alison Grasso nemrégiben Izland felé vette az irányt, így várható volt, hogy hamarosan újabb fantasztikus fotóesszék, vagy kisfilmek érkeznek, hogy a fotelutazók újra érdekes helyekre pillanthassanak be. Az első anyagra em is kellett sokáig várnunk, köszönhetően az ország egyik fürdőjének, a Laugarvatn Fontanának, ahol a látogatók egy iszonyú érdekes gasztroélményt próbálhatnak ki:

a forró homokban sütött rozskenyeret.

A némi túlzással minden második lépésnél feltörő hévforrások földjén ez végülis nem is annyira nagy csoda, hiszen a forró víz felszínre jutásának környékén jóval magasabb a talaj hőmérséklete, de olyat korábban még sosem láttunk, hogy ezt turistalátványosságként is hasznosítanák.

Az alig háromperces videó minden egyes képkockája csodálatos, a “This is my oven!” (“Ez a sütőm!”) kijelentéstől a huszonnégy órára elásott, lefedett fazék kinyitásáig, amiben egy minimum egykilós rozskenyér gubbasztott:

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.