Élet-Stílus a világ egy fura hely

Amerikában negyven éve egy rövid ideig bárki vehetett füvescigit

A Zateevának csak az aromája és íze volt olyan, mintha marihuánát szívna az ember, a hatások ellenben nem jelentkeztek, de mégis őrületbe kergette a rendőröket.

A kender latin nevének (Cannabis sativa) ügyes átalakításával létrejött Zateeva márkanevet viselő cigaretta a hetvenes évek derekán, 1974-ben jelent meg a tengerentúlon. A névbeli hasonlóság nem véletlen, hiszen a termék a marihuána aromáját és ízét ígérte, annak hatásai nélkül, így az teljesen legálisan fogyaszthatóvá vált.

“A rendkívüli füst magában hordozza a Cannabis sativa különleges ízét és a fűszerű aromát. Csak természetes összetevők, nem pszichoaktív hatás, dohány, vagy nikotin nélkül.”

zateeva

A cigaretta nem a fűről, vagy a cigarettáról leszokni vágyók, hanem a rendőröket átejteni vágyók kedvéért jött létre, hiszen a rendőrök azonnal igazoltatták a könnyen felismerhető illatot árasztó embereket.

Úgy tűnik, a Zateeva nem volt sokáig a piacon, sőt, a WeirdUniverse csak egy cikket talált róla 1974. áprilisából – puszta véletlenségből épp a Florida Today április 20-i (4.20) számában, ami egy fura kikacsintás, hiszen a 420, mint kód mélyen beleivódott a fogyasztók fejébe.

zateeva02

zateeva03

Ajánlott videó

Olvasói sztorik