Élet-Stílus

A kisállatoknak szenvedés lehet a húsvét

Valóságos nyúlirtást okoznak a felelőtlen emberek húsvét idején, ezért a nyúlmentők arra kérnek mindenkit, inkább csokinyuszit vegyenek élő helyett.

A húsvét minden kereszténynek és minden tavaszváró embernek fontos ünnep, ellenben valószínűleg állatok özöne úgy retteg tőle, mint egy véres bacchanáliától. Ugyanis felnőtt, szavazójoggal rendelkező, olykor leérettségizett emberek is képesek kisállatot venni gyereküknek, hogy amikor az majd megunja, kitegyék a szabadba, mert ott jó neki.

Erre a barbár szokásra hívja fel a figyelmet az Első Nyúlmentő Alapítvány pofás kis plakátja is, ami határozott hangon szólít fel: “NE VEGYÉL állatot húsvétra!” Megindokolják is, írván, hogy az ajándékba adott kedvencek nagy része nem éli meg az 1 éves kort sem. Ez húsvét miatt főleg a nyulakra igaz, de csibék, sőt nagy, kertes házzal rendelkezők esetén egy bárány sorsa is megpecsételődhet.

A Nyúlmentés Facebook-oldalán egyébként azt írják, Bene Nikoletta grafikus készítette a képet, amin látható a csokinyuszi és az élő nyúl szavatossági ideje.

Forrás: Facebook/ Nyúlmentés - Bunny Rescue/ Bene Nikoletta
Forrás: Facebook/ Nyúlmentés – Bunny Rescue/ Bene Nikoletta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik