Élet-Stílus

Szenzációs találmány! Nyulakkal lehet jógázni!

Az embereket motiválja a jógázásra, na meg arra, hogy a kidobott nyuszik közül párat örökbe fogadjanak. Nagy kezdeményezés ez egy nagyszerű nemzetből!

Óriási találmányt szabadított az emberiségre egy kanadai fitneszterem, a Sunberry Gym: a nyuszijógát! A Brit Columbia-i Richmondban található létesítmény ugyanis olyan jógaórákat tart, ahol a tornázók között nyuszik szaladgálnak (és ürítenek folyamatosan) – írja az Independent.

Nagybetűs Ügy is áll a háttérben, egy kirakott nyulakkal foglalkozó alapítvány is részesedik a bevételből. A Bandaids for Bunnies szervezet szerint Richmond parkjai tele vannak szabadon engedett nyulakkal, amik persze a zord természet törvényeit nem élik túl.

Alultápláltan, sérülten, betegen, autó által elütve és állati és emberi ragadozók által megtámadva/megölve végzik. Ezek a nyulak segítségre szorulnak!

Egy jógaóráért 20 dollárt (4100 forintot) kérnek el, veszélyességi pótlék viszont a nyulaknak járna, hisz bárki rájuk léphet egy gyakorlat közben. Az ötlet először csak poénként merült fel a konditerem tulaja, Julia Zu és a nyúlvédő Janet Keating között.

Reménykednek, hogy az első – tavaly novemberi és idén januári – órák után többen fognak majd nyuszikat örökbe fogadni. Érdeklődők már vannak, a nyulak pedig egész jól megszokták az új életteret. Eközben pedig gyűlik a pénz, már 1000 dollárt (204 ezer forintot) sikerült összeszedni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik