Élet-Stílus

Játékok, amelyekbe belehalhatunk, de amúgy sincs értelmük

24.hu
24.hu

2015. 12. 28. 17:29

Az év leghülyébb internetes kihívásai – válogatás.

Következzék a 2015-ös összefoglalók egyik legbizarrabbika: tekintsük át azokat a közösségi médiás „játékokat”, amelyeket általában kihívásnak (challenge) szokás nevezni, gyakran semmi értelmük, viszont némelyikük kipróbálásába bele lehet halni.

Igen, olyasmikre gondolunk, mint a jeges vödrös ökörködés (bár annak eredetileg volt pozitív oldala is), vagy a telefon-majdnem-leejtés és az extrém ivás.

Köldöklés

Az idei év egyik legkevésbé izgalmas online versengése a köldökfogdosós kihívás volt. A „belly button challenge” résztvevői (döntő többségük tinilány) azt próbálgatták, hogy hátratett kézzel meg tudják-e fogni a köldöküket. Ennyi.

Karcsi, Karcsi

A Charlie Charlie Challange ennél sokkal nagyobb hülyeség: az okkultista játék lényege, hogy a résztvevők keresztet rajzolnak, négy részre osztanak egy papírfecnit, a mezőkbe beírják a „nem” és az „igen” szavakat, majd a keresztre két ceruzát fektetnek. Aztán elmondják a következő mondókát: „Charlie, Charlie are you here? Charlie, Charlie can we play?” (Charlie, Charlie itt vagy-e? Charlie, Charlie játszhatok veled?). Ilyenkor történik a varázslat: a felső ceruza előbb-utóbb megmozdul. Ha az „igen”-ek irányába mutat, Charlie jelen van, és kész a játékra. A szellemek tehát léteznek. Vagy nem.

Coca+cici

A kólás-melles kihívás résztvevőinek meg kell szabadulniuk a felsőjüktől és a melltartójuktól, majd a kebleik közé szorított Coca-Cola termékkel le kell fotózniuk magukat. Ennek a játéknak sincs semmi értelme (és nincs köze a mellrák elleni küzdelemhez), ráadásul kiderült, hogy az ötletgazdák tevékenységi köréhez tartozik a pornós tehetségkutatás is.

Majdnem kólás. A kép forrása: facebook

Pohárpiák

Ha egy online játék szimplán hülyeség, azzal nincs is baj, aki ennyire ráér, hadd csinálja. Léteznek azonban komoly veszélyt okozó kihívások, például a Kylie Jenner Lip Challenge, amelynek résztvevői röviditalos poharat tesznek a szájuk köré, kiszívják belőle a levegőt, a vákuumtól pedig olyan duzzadt lesz az ajkuk, mint a kihívás címszereplőjének. Hátrányai: véraláfutás, az ajkak deformálódása, de az orvosok szerint nem kizárt egy jó kis vénatágulás sem.

A legjobb védekezés a támadás

Írtunk korábban az óvszeres kihívásról is: lényege, hogy egy vízzel feltöltött kondomot kell ismerősünk fejére huppantani, és aztán jót kacagni azon, hogy milyen hülyén landol rajta. A játék apró hátulütője, hogy fulladást okozhat.

Hullazsák

Az egyik legveszélyesebb kihívás azonban nem ez, hanem a zacsis: az emberek nejlonszatyrot húztak a fejükre, majd úgy próbáltak meg levegőhöz jutni (ez egy idő után elég nehéz, aztán jön az agykárosodás, végül beáll a halál). Aztán mindezt videóra vették – feltéve, hogy akkor még életben voltak. Szerencsére ez inkább csak egy „viccből” kitalált kihívás volt: a nem annyira szimpatikus a 4chan site-on írtak a létezéséről. Ide szándékosan nem is teszünk videót; ugye nem baj, ha nem reklámozzuk a biztos halált okozó játékokat.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.