Élet-Stílus

Játékok, amelyekbe belehalhatunk, de amúgy sincs értelmük

Az év leghülyébb internetes kihívásai – válogatás.

Következzék a 2015-ös összefoglalók egyik legbizarrabbika: tekintsük át azokat a közösségi médiás „játékokat”, amelyeket általában kihívásnak (challenge) szokás nevezni, gyakran semmi értelmük, viszont némelyikük kipróbálásába bele lehet halni.

Igen, olyasmikre gondolunk, mint a jeges vödrös ökörködés (bár annak eredetileg volt pozitív oldala is), vagy a telefon-majdnem-leejtés és az extrém ivás.

Köldöklés

Az idei év egyik legkevésbé izgalmas online versengése a köldökfogdosós kihívás volt. A „belly button challenge” résztvevői (döntő többségük tinilány) azt próbálgatták, hogy hátratett kézzel meg tudják-e fogni a köldöküket. Ennyi.

Karcsi, Karcsi

A Charlie Charlie Challange ennél sokkal nagyobb hülyeség: az okkultista játék lényege, hogy a résztvevők keresztet rajzolnak, négy részre osztanak egy papírfecnit, a mezőkbe beírják a „nem” és az „igen” szavakat, majd a keresztre két ceruzát fektetnek. Aztán elmondják a következő mondókát: „Charlie, Charlie are you here? Charlie, Charlie can we play?” (Charlie, Charlie itt vagy-e? Charlie, Charlie játszhatok veled?). Ilyenkor történik a varázslat: a felső ceruza előbb-utóbb megmozdul. Ha az „igen”-ek irányába mutat, Charlie jelen van, és kész a játékra. A szellemek tehát léteznek. Vagy nem.

Coca+cici

A kólás-melles kihívás résztvevőinek meg kell szabadulniuk a felsőjüktől és a melltartójuktól, majd a kebleik közé szorított Coca-Cola termékkel le kell fotózniuk magukat. Ennek a játéknak sincs semmi értelme (és nincs köze a mellrák elleni küzdelemhez), ráadásul kiderült, hogy az ötletgazdák tevékenységi köréhez tartozik a pornós tehetségkutatás is.

Majdnem. A kép forrása: https://www.facebook.com/theofficialHoldacokewithyourboobschallengepage/timeline
Majdnem kólás. A kép forrása: facebook

Pohárpiák

Ha egy online játék szimplán hülyeség, azzal nincs is baj, aki ennyire ráér, hadd csinálja. Léteznek azonban komoly veszélyt okozó kihívások, például a Kylie Jenner Lip Challenge, amelynek résztvevői röviditalos poharat tesznek a szájuk köré, kiszívják belőle a levegőt, a vákuumtól pedig olyan duzzadt lesz az ajkuk, mint a kihívás címszereplőjének. Hátrányai: véraláfutás, az ajkak deformálódása, de az orvosok szerint nem kizárt egy jó kis vénatágulás sem.

A legjobb védekezés a támadás

Írtunk korábban az óvszeres kihívásról is: lényege, hogy egy vízzel feltöltött kondomot kell ismerősünk fejére huppantani, és aztán jót kacagni azon, hogy milyen hülyén landol rajta. A játék apró hátulütője, hogy fulladást okozhat.

Hullazsák

Az egyik legveszélyesebb kihívás azonban nem ez, hanem a zacsis: az emberek nejlonszatyrot húztak a fejükre, majd úgy próbáltak meg levegőhöz jutni (ez egy idő után elég nehéz, aztán jön az agykárosodás, végül beáll a halál). Aztán mindezt videóra vették – feltéve, hogy akkor még életben voltak. Szerencsére ez inkább csak egy „viccből” kitalált kihívás volt: a nem annyira szimpatikus a 4chan site-on írtak a létezéséről. Ide szándékosan nem is teszünk videót; ugye nem baj, ha nem reklámozzuk a biztos halált okozó játékokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik