Élet-Stílus

Bernadett “csodabogárként” bearanyozza az Onkológiai Intézet cseppet sem vidám mindennapjait

A Richter Aranyanyu Díj célja, hogy olyan segítő foglalkozású nőket kutasson fel, mutasson be és díjazzon, akik minden nap bizonyítják különleges erejüket, kiválóságukat. Bemutatjuk a 2015-ös jelölteket. Dr. Lévay Bernadett.

Dr. Lévay Bernadett olyan “csodabogár” onkológus, sebész, plasztikai sebész, aki humorával, optimizmusával és kimeríthetetlen energiájával bearanyozza az Onkológiai Intézet – területéből adódóan – cseppet sem vidám mindennapjait.

A doktornő titka, hogy imádja hivatását, kisgyerek kora óta sebész szeretett volna lenni. A plasztikai sebészetben a legfontosabb, hogy egyes testrészeknek visszaadhatják a funkcióját, valamint az esztétikumát is, szerinte azonban ennél sokkal több üzenete van egy-egy beavatkozásnak. A betegségből, balesetből, nehéz élethelyzetből felálló pácienseknek a hitét, önbecsülését segít visszaszerezni a helyreállító vagy az esztétikai műtét, legyen szó daganatos betegség következtében elvesztett hajas fejbőrről, a nőiséget szimbolizáló mellekről, vagy akár a szülések folyamán kialakuló kötényhasról.

Ugyanez a cél motiválta Bernit, hogy elfogadja a megtisztelő felkérést, és csatlakozzon a Nők a nőkért humanitárius misszióhoz. A szervezet keretében a szakma legjobb plasztikai sebészeivel járják a világot, és segítenek Afrikában, Indiában olyan nőknek, akiken gyakran saját férjük, családjuk követett el embertelen bűnöket, és akiknek Berniék nélkül nem lenne esélyük emberhez méltó életre.
Ha úgy gondolod, hogy dr. Lévay Bernadettnek kell megnyernie a Richter Aranyanyu Díjat, akkor szavazz rá ezen a linken.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik