Élet-Stílus

Urak, porszívózzatok a jobb szexért!

Egy tanulmány szerint jobb szexuális életet élnek azok a férfiak, akik besegítenek a házimunkába – számol be a Mirror.

Azok, akik büszkén törlik a port, vagy tisztítják a padlót, kielégítőbbnek érzik a szexet. A kutatók 1338 német párt tanulmányoztak. Azt vizsgálták, hogy van-e kapcsolat a férfiak által végzett házimunka mennyisége és a pár szexuális élete között. Arra jutottak, hogy azok a férfiaknak, akik úgy érezték, eleget segítettek, jobban élvezik az együttléteket.

A kutatók ugyanakkor rámutattak a tanulmány hibájára: az ugyanis nem veszi figyelembe a kulturális különbségeket. A szerzők szerint, ha a kutatást nem Németországban, hanem mondjuk az Egyesült Államokban végezték volna, akár más eredmény is születhetett volna, mert igen eltérőek a két országban a nemi szerepek.

A tanulmány érdekes módon ellentétes a korábbi felmérések eredményeivel, miszerint azok a férfiak, akik több házimunkát végeznek, kevesebbet közösülnek. A szerző, Dr. Matt Johnson azt is elismerte, hogy az új tanulmány ellentétes korábbi párterapeutai tapasztalataival. Az eredmény valószínűleg nem a házimunkára, hanem a partnerek viszonyával lehet összefüggésben – pl. mit várnak el saját párjuktól.

A kutatás ennek ellenére fontos lehet azoknak a pároknak, akik nem találják az egyensúlyt a lepedőn és a lepedő tisztításával töltött idő között. Ezek szerint a több házimunkával két legyet lehet ütni egy csapásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik