Élet-Stílus

A halál torkából tért vissza a 18 kilós anorexiás nő – rá se lehet ismerni

Májusban még segítségért könyörgött, hogy meggyógyulhasson. Ma már a hozzá hasonló betegekért kampányol.

Rachel Farrokh, a 37 éves dél-karolinai színésznő, világ életében erős és független nő volt, aki pontosan tudta, hogy segíthet saját magán, ha baj van. Csakhogy néhány évvel ezelőtt kicsúszott a lába alól a talaj és saját megszállottságának rabjává – már-már áldozatává vált.

Mikor májusban először írtunk róla, Rachel már az anorexia nervosa egy különösen súlyos válfajában szenvedett és mindössze 18 kiló volt. Akkor egy szívszaggató videót tett közzé, melyben arra kérte a netezőket, hogy segítsenek neki életben maradni. A színésznő így gyűjtött pénzt egy olyan speciális klinikára, ahol az extrém kis súlya ellenére is vállalták volna a gyógykezelését. (Rachelt minden máshonnan a kezelés kockázatossága miatt utasították el.)

A pénz hamar összejött, és szakemberek egy kis csoportja azonnal megkezdte Rachel gyógykezelését. Először otthonában, majd egy san diego-i kórházban kezelték, ahonnan egy portugál klinikára került. A terápia pedig úgy tűnik sikeres volt: bár még most is vannak dolgok, amik komoly erőfeszítésébe kerülnek – így az állás és a járás is – az első videója óta Rachel nagyon megváltozott.

Fotó: NBC Southern California
Fotó: NBC Southern California

„Visszakaptam a fizikális és mentális erőmet is, amiért nem tudok elég hálás lenni” – nyilatkozta a nő, miután kezelőorvosa – a színésznő engedélyével – képet posztolt a Facebook-oldalára betegéről. Az orvos a posztban elárulta, betege gyorsabban gyógyul, mint a klinikán eddig bárki.

„Itt végre tisztelettel bánnak velem, ami meglepő, mert sosem hittem volna, hogy megérdemlem” – mondja az anorexiás betegekért kampányoló Rachel, majd hozzáteszi, az utóbbi hónapokban befogadott egy gazdátlan macskát, hogy társasága is legyen a hosszadalmas kezelés alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik