Élet-Stílus

Sosem találja ki, miből készült Darth Vader-szobor Ukrajnában!

Csodálatos átalakulás Odesszában! Az ukrán városban szobrot kapott Darth Vader!

Azért írtunk átalakulást, mert a Sith-ek sötét nagyurát nem csak úgy, a nulláról gyúrták össze, hanem Vlagyimir Iljics Lenin egykori szobrát vaderesítették – írja a dumskaya.net.

A Sztolbovaja utca 28 szám alatt található gyártelepen állt anno egy a proletariátus vezetőjét formázó szobor; amelyet a kommunistamentesítés idején eltávolítottak. Alekszandr Milov szobrászművész kitalálta, hogy ne vesszen kárba szegény Uljanov, ezért pöttyet átformálta, és a kommunista vezér gipszszobrára némi titánötvözetből és különböző egyéb titkos összetevőkből álló réteget erősített spéci ragasztóanyaggal, hogy elkészüljön a Galaktikus Birodalom sötét nagyurának emlékműve (amelynek remélhetőleg nincs köze az ukrajnai választások egyik jelöltjéhez).

A gyári munkások és a környék lakói ösztönözték az alkotót, hogy valósítsa meg a nagy átalakítást. A helyiek remélik, hogy a Vader-szobor turisztikai szempontból vonzó látványosság lesz. Már csak azért is, mert a Nagyúr – a sisakjába épített jeladó jóvoltából – ingyenes wifi-t is szolgáltat.

Fotó: dumskaya.net
Fotó: dumskaya.net

Ajánlott videó

Olvasói sztorik