Élet-Stílus

„Nem mindegy, mit esztek” – sokkoló képekkel figyelmeztetik a kismamákat

A cukorban, olajban és kalóriában tocsogó étel rossz, értem?

Brazíliában áll a bál egy néhány napja látható plakátkampány miatt, ami az eredeti tervek szerint a várandós és szoptató kismamák figyelmét szerette volna felhívni arra, hogy az egészséges táplálkozás fontos. Nem csak a saját, de gyermekük egészsége miatt is.

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

Hogy az üzenetet eljuttathassák az érintettekhez, a brazil reklámügynökség, a Paim, figyelemfelkeltő képeket készíttetett. Olyanokat, melyek szoptató kismamákat ábrázolnak sajtburgerré, fánkká és kólává változtatott mellekkel. Az ügynökség képviselője kitart amellett, hogy ezek a képek egyértelművé teszik, milyen típusú ételcsoportokkal ártanak az anyák legtöbbet gyermeküknek.

A brazilokat viszont megosztják a plakátok. És a többségnek még úgy sem tetszik különösebben, hogy a tartalmával, vagyis azzal, hogy az édesanyának a gyereke érdekében oda kell figyelnie arra, mit eszik, egyetért. A kampány egyébként Robert Waterland kutatási eredményein alapszik.

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

A humán genetikus professzor a közelmúltban hozta nyilvánosságra azt a tanulmányát, melyben azt bizonyítja, hogy az egészségesen táplálkozó édesanyák gyermekében aktiválódik egy olyan génvariáns, ami elnyomhatja a daganatokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik