Élet-Stílus

Szorgalmas kisdiákért lelkesedik a fél világ

diák (Array)
diák (Array)

Egy McDonald's tábla alatt, az utcán tanuló fiú fotója járja körbe az internetet. A szorgalmas fülöp-szigeteki kisdiákról készült fénykép először csak a fotóst inspirálta arra, hogy tanuljon keményebben a vizsgákra az egyetemen, ma viszont már ezrek merítenek belőle erőt - írja a Rappler.

A kilenc éves Daniel Cabrerát egy hallgató, Joyce Torrefranca kapta lencsevégre Cebu városában, amint a sarkaira ülve, erősen koncentrálva görnyed egy kis fa asztalka fölött, amelyen a házi feladatát írja a gyorsétterem hirdetése alatt a járdán – írja a lap.

“Mint diák, engem is inspirált, hogy dolgozzak még keményebben. Nekem szerencsém volt, hogy a szüleim iskolába tudtak járatni. Épp egy kávézóba mentem tanulni, mikor a srácba belebotlottam. Ő megmutatja, hogy tényleg nem kell más csak azokra a célokra koncentrálni, amelyeket el akarsz érni” – mondta Torrefranca.

A szóban forgó McDonald’s üzletvezetője elárulta, hogy Daniel testvérével és édesanyjával az étterem előtt szokott kéregetni. Az nő alkalmi munkákból tartja fent családját. A gyerekek azért kénytelenk az utcán tanulni, mert közeli otthonukba nincs bekötve az áram. Néha vizet szoktak kéri az étterem dolgozóitól, és ilyenkor szívesen adnak is nekik. Nem fogják elzavarni őket a környékről – tette hozzá.

A fotót készítő Joyce Torrefranca reméli, hogy a fiú nemcsak neki ad majd ösztönzést, hanem rajta kívül több millió embernek a világon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik