Élet-Stílus

Csodás fotókkal ünnepli a női testet egy kétgyermekes anyuka

A sorozattal szeretné elérni, hogy a nők végre belássák: a testük a hibákkal és a hegekkel együtt is csodálatos. Igen, még egy szülés után is.

Emlékeznek még arra a háromgyerekes kanadai nőre, akit tavaly augusztusban azért alázott meg három fiatal, mert a hasán terhességi csíkok voltak? Akkor biztos tudják azt is, hogy Tanis Jex-Blake az eset után a Facebookon, nyílt levélben küldte melegebb éghajlatra a fiatalokat, mondván, még az ő kedvükért sem fogja szégyellni a nyomokat, melyeket a három szülés hagyott a testén.

Mondanunk se kell, Tanis néhány nap alatt példaképpé vált, a Facebook-posztja alatt pedig több ezer, hasonló cipőben járó édesanya biztosította őt támogatásáról. Azóta számtalan olyan kezdeményezés, projekt és csoport szerveződött, melynek célja, hogy elfogadtassa, sőt mi több, ünnepelje az édesanyák szülés után megváltozott testét. A hegeket, a forradásokat, és a sebeket.


Képek forrása: Neely Ker-Fox

A legfrissebb ezek közül egy kétgyermekes édesanya fotósorozata, a Perfect Imperfections (Tökéletes Tökéletlenségek). Neely Ker-Fox, aki egyébként igen tehetséges fotós azt mondja, a képsorozat ötletét második gyermekének köszönheti. Azt mondja, ellentében az első terhességével, a második gyermeke születése teljesen megváltoztatta a testét. “Alig ismertem magamra” – emlékszik vissza, majd elárulja, sokáig tartott, mire megbarátkozott a csíkokkal és a felesleges bőrrel.

 

Ez a tapasztalat, és a témában született számtalan projekt győzte meg arról, hogy el kell készítenie egy képsorozatot, ami megmutatja, milyen csodásak a nők úgy, ahogy vannak. “Rá akartam döbbenteni a világot, hogy mindenkinek vannak testi és lelki hibái, sebei, ám ez korántsem ok arra, hogy szégyellni kezdje a testét” – magyarázza.

 

Neely a projekten összesen tizenhat édesanyával dolgozott együtt, és a Huffington Postnak elmondta, büszke rá, hogy a képsorozat végül sokkal több lett még annál is, amit eredetileg szeretett volna. “A képsorozat nem az anyaságon szeretné a középpontba állítani, hanem a lényünk tökéletességét. Hogy csodálatosak vagyunk, nézzünk ki bárhogyan is” – mondja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik