Élet-Stílus

Megölte a 18 hónapos kislányt a fejtetű elleni házi gyógymód

Fejtetű (fejtetű, )
Fejtetű (fejtetű, )

Majonézzel kenték be a gyerek fejét, egy műanyag zacskót húztak rá, majd magára hagyták. Halálát fulladás okozta.

Egy elterjednek számító házi gyógymód alkalmazása közben halt meg egy 18 hónapos kislány a massachusettsi Springfield városában – jelentette a helyi sajtó. A fejtetűtől szenvedő gyerekre a beszámolók szerint majonézt kentek rokonai, majd fejére egy műanyag zacskót húztak, abban reménykedve, hogy ez elpusztítja a tetveket.

A kislányt – akinek nevét a helyi hatóságok nem tették közzé – ezután a MassLive információi szerint több órára magára hagyták, és amikor legközelebb valaki ránézett, a gyerek már nem lélegzett. A rendőrség közlése szerint a kislány fejére rakott zacskó lecsúszott az arcára, és ez okozta fulladását.

A MassLive értesülései szerint a családban volt egy másik gyerek is, akinek a hajában szintén tetvek voltak. A fiú gyermeknél azonban inkább azt a megoldást választották, hogy levágták a haját. Azt nem közölték, hogy a 18 hónapos lány esetében miért nem ezt az egyszerű módszert alkalmazták.

A haláleset miatt a helyi rendőrség az állami gyermekvédelmi hatósággal együttműködve nyomozást indított, de egyelőre nem emeltek vádat senki ellen. A helyi sajtóban megjelent hírekből az nem derült ki, hogy pontosan ki volt az, aki a halálos gyógymódot alkalmazta, a MassLive csak annyit írt, hogy a „gyerek rokonai” voltak.

A „majonézes módszer” a tetvek ellen ismert házi gyógymódnak számít, magyar oldalakon is lehet találkozni olyan írásokkal, ahol ezt ajánlják. A Házipatika oldalán olvasható leírás szerint azonban a „majonézes hajkenőcs” csak a kifejlett tetvek fojtja meg, de a petéket nem, így legfeljebb ideiglenes megoldást jelent a problémára.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik