Élet-Stílus

Selfie-vel terjed a fejtetű az oroszoknál

Az orosz hatóságok szerint a selfie-zés divatja az oka a fejtetvesség járványszerű elterjedésének a fiatalok körében.

A fejtetvesség, mint jellegzetes orosz népi betegség, még mindig aktuális egészségügyi problémát jelent, tekintet nélkül az orvostudomány fejlődésére és a személyes higiéniai eszközök széleskörű elérhetőségére. Bizonyíték erre az a Kurszkban összehívott országos konferencia, amely a pedikulózis (tetvesség) terjedésének aktuális kérdéseivel foglalkozott.

Ezen a tanácskozáson mutatták be a helyi fogyasztóvédelmi felügyelet szakemberei által készített beszámolót, amely a fiatalok körében viharosan terjedő csoportos selfie-zést teszi felelőssé a fejtetvek vándorlásának elősegítésében.

Amikor többen is azon igyekeznek, hogy az arcuk ráférjen egy karnyújtásnyira tartott fényképező eszköz által készítendő képre, szinte elkerülhetetlen, hogy szorosan összeérjen a fejük. Márpedig ez az egyik leghatékonyabb módszere a hajzatban élő paraziták átadásának – áll a beszámolóban.

A fogyasztóvédelmi hatóság járványügyi szakembereinek tapasztalatai szerint a pedikulózis tömeges megjelenése szinte ugrásszerűen megnő többek között a gyermekcsoportok szervezett társas utazásai során.

A konferenciáról szóló tudósítások nem térnek ki arra, hogy mindezek tudatában mostantól a tetveket, a gyerekek csoportos utaztatását vagy a selfie-zést fogják-e betiltani Oroszországban a pedikulózis járványszerű terjedésének visszaszorítása érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik