Élet-Stílus

Felfedezték a cukiság képletét

A siker titka röviden: pufók orca, gombméretű orr, nagy szemek.

A szakértők sok száz arcot futtattak le egy számítógépes programmal, hogy megállapítsák, mik az aranyosnak tartott arc fő jellemzői. A képlet szerint a gyerekek esetében a pufók orca, a kisméretű áll, a kis orr, a nagy szem és a rózsás arcbőr jelentik a cukiság kulcsát – és az elmélet meglepő módon a felnőttekre is igaz.

A St. Andrew’s Egyetem pszichológiai és idegtudományi karának kutatása első ízben dolgozott ki olyan képletet, amellyel meg lehet határozni, mely emberi tulajdonságok tekinthetők “cukinak”.


Kép forrása: Thinkstock

David Perrett professzor 90 felnőttet kért meg arra, hogy elemezzék és értékeljék a cukiságot 200 csecsemő arcában. Ezután egy szoftver segítségével azonosították azokat a jellemzőket, amelyek következetesen jelen voltak a cukisági skála első 20 helyén álló arcokban. Ennek köszönhetően Perrett professzor megállapíthatta, mely tulajdonságok járulnak hozzá különösképpen a cukisághoz.

Szeretné tudni milyen mesekarakterek készülnek pontosan ilyen jellemzőkkel? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik