Élet-Stílus

Óriástorony épül a Szigeten

Tíz emelet magas tornyot épít az egyik mobiltelefon-szolgáltató cég a Hajógyári-szigetre a Sziget Fesztivál idejére. A harminc méter magas építmény kilátóként és programhelyszínként is funkcionál majd.

A toronyra kívülről egy kétszázötven négyzetméteres ledfal kerül, a másfél millió diódára komponálja a Kiégő Izzók művészcsoport Fénysebességgel a jövőbe című hang- és fényjátékát – derül ki a Sziget Kulturális Szervezőiroda szerdai tájékoztatásából. A produkció minden este látható lesz.

Négy emelet magasban egy kétszáz négyzetméteres teraszt alakítanak ki, ide lift viszi majd fel az érdeklődőket.

Az építmény programhelyszínként is funkcionál majd, hazai dj-k állnak például a lemezjátszók mögé délután négy órától hajnalig.

A Vodafone-toronynak elkeresztelt látványosságban számos szolgáltatás is megtalálható lesz, például egy olyan töltőállomást alakítanak ki, amelyen egyszerre kétszáz mobiltelefont lehet a hálózatra csatlakoztatni. Az Élményterem-Game Zone elnevezésű helyen az új mobiljátékokat lehet kipróbálni, a Net-Kertben pedig ingyenesen lehet az interneten böngészni harminc laptopon és huszonöt táblagépen, illetve okostelefonon.

A torony vázszerkezete nyolc, a ledfalakkal együtt tizenöt tonnát nyom. Az építményt ezerötszáz négyzetméternyi ponyvával fedik le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik