Élet-Stílus

MK: „óriásölők” egymás ellen

Csütörtökön megejtették a Magyar Kupa negyeddöntőjének sorsolását, amelyen összeakadt a KTE és a Siófok.

Ha pusztán a bajnoki helyezéseket nézzünk, nem ígérkezik különösebben érdekesnek a Kecskeméti TE-ERECO – BFC Siófok párharc, hiszen előbbi a 12., utóbbi 15. a tabellán.

Viszont már más a helyzet, ha emlékeztetjük a honi futballbarátokat arra, hogy a kecskemétiek a címvédő Lokit kettős győzelemmel, 6-1-gyel búcsúztatták az előző körben, a siófokiak pedig a bajnokságban második Ferencváros talpára kötöttek útilaput.

A Monicomp Ligában első Videoton Honvédot kapta ellenfélül. A hétszeres kupagyőztes kispestiek boríthatják a papírformát, hiszen igazi kupaspecialistának számítanak: az előző négy kiírásból háromszor a döntőig meneteltek, s kétszer a kupából pezsgőzhettek.

Ami a további párosításokat illeti: a tavaly döntős, a bajnokságban harmadik ZTE az MTK-val, az Újpest pedig a Kaposvárral küzd majd meg a legjobb négy közé jutásért.

A lila-fehérek oda-vissza legyőzték a bajnokságban a jobban álló Rákóczit, a hétvégén ráadásul úgy nyertek 3-2-re a Szusza Ferenc Stadionban, hogy a szünetben még a Kaposvár vezetett 2-0-ra. Az őszi meccsen pedig egy öngól döntött az Újpest javára.

A Magyar Kupa negyeddöntőjének programja:
1. mérkőzések:
MTK Budapest-ZTE FC, március 8., 17:00
Kecskeméti TE-ERECO – BFC Siófok, március 9., 17:00
Budapest Honvéd-Videoton, március 9., 17:00
Újpest FC-Kaposvári Rákóczi, március 9., 18:00

Visszavágók:
Kaposvári Rákóczi-Újpest FC, március 15., 17:00
Videoton FC-Budapest Honvéd, március 15., 17:00
BFC Siófok – Kecskeméti TE-ERECO, március 16., 17:00
ZTE FC-MTK Budapest, március 16., 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik