Élet-Stílus

Hamarosan kész az MLSZ stratégiai terve

Március elejére ígért hosszú távú stratégiai tervet Csányi Sándor, a hazai sportági szövetség (MLSZ) elnöke, amikor hétfőn délelőtt megnyitotta a Magyar Labdarúgás Fórumát.

Az MLSZ-t tavaly július óta irányító Csányi jelezte, a stratégia mindent tartalmazni fog arról, hogy mit, mikorra, miként és milyen anyagi forrásokból akar elérni a szövetség. “Ilyen fórum még sosem volt. Mindenki, aki ért a futballhoz, vagy legalábbis azt gondolja, hogy ért hozzá, most hozzászólhat, vagyis alakíthatja a stratégiai tervet” – mondta Csányi köszöntőjében.

Az MLSZ-elnök hozzátette, 110 éves a szövetség, a honi futball viszont nincs éppen csúcson, de ezért a jelenlegi vezetés nem tudja vállalni a felelősséget. Szerinte az MLSZ most minden oldalról sok segítséget kap, példaként említette a társasági adóból származó plusz bevételt, vagy hogy várhatóan féléven belül elfogadja az országgyűlés a futballhuliganizmusról szóló törvénycsomagot. Ennélfogva – amint arra utalt – csak rajtuk múlik, hogyan használják ki a lehetőségeket. “Bátran, őszintén mondja el mindenki a véleményét!” – zárta szavait Csányi.

Nincs szükség szurkolói kártyára

A drukkerek szerint nincs szükség a szurkolói kártyák bevezetésére – hangzott el hétfőn a Magyar Labdarúgás Fóruma Társadalmi kapcsolódások szekciójában. Őri Márk, a Videoton FC egyik szurkolói csoportjának vezetője azt mondta, a honi médiában aránytalanul jelenik meg a futball-huliganizmus és a drukkerek által elkövetett vandalizmus. “Készítettem egy statisztikát, amely szerint az elmúlt hét évben 1680 lejátszott mérkőzés során mindössze hat komolyabb rendzavarás történt, ez nem azt mutatja, hogy a magyar szurkolók huligánok lennének” – fogalmazott Őri.

A székesfehérvári vezérszurkoló szerint a szurkolói kártya bevezetésére nincs szükség, az ehhez szükséges adminisztrációt ugyanis a drukkerek többsége “felesleges nyűgnek” tartja, így várhatóan kevesebb néző lesz a pályákon. “Többek között a sokszor, sok helyen példának hozott Angliában sincs szurkolói kártya, szerintünk Magyarországon is más megoldást kell találni – mondta Őri. – Szeretnénk, ha a magyar szövetség partnernek tekintene minket és meghallgatná a véleményünket.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik