Élet-Stílus

Romlott Kubica állapota?

Barátnője szerint romlott Robert Kubica állapota, a genovai Santa Corona kórház közleménye szerint ugyanakkor jól halad a lengyel pilóta felépülése.

Edyta Witas, a 26 éves Forma-1-es pilóta párja a TVN24 lengyel televíziós csatornának adott hétfői nyilatkozatában úgy fogalmazott, Robert Kubica „fizikai és pszichológiai állapota is rosszabb lett”, s várhatóan szerdáig ismét az intenzív osztályon kezelik majd.

A genovai klinika délutáni közleménye szerint a pilóta a következő két napot valóban az intenzíven tölti, egészségi állapotát viszont az orvosok jónak vélik.

Az ivg.it olasz internetes oldal arról írt, hogy Kubica éjszakája nyugodt volt, felépülése pedig jól halad. A nevezett weboldal információi szerint hétfőn azért vitték ismét az intenzívre, hogy – a terveknek megfelelően – további vizsgálatokat végezzenek el.

„A következő néhány napban az intenzív osztályon marad, hogy az utolsó műtét előtt már ne érje környezetváltozás – közölte a Renault. „A pilóta jó általános állapota azt jelenti, hogy a könyökoperációra a terveknek megfelelően szerdán sort kerítenek.”

A lengyel versenyzőt várhatóan szerdán ismét, immár harmadszor megoperálják, miután múlt pénteken sikeresen átesett a második beavatkozáson, amelynek során egy olasz orvoscsoport kilenc óráig műtötte a jobb lábát, valamint a bal könyökét és vállát.

Ki lesz az első számú pilóta a Ferrarinál?

Az egyik érdekelt, Felipe Massa szerint az olasz istálló csak az idény végén dönti el, hogy Fernando Alonso, vagy ő lesz az első számú pilóta a csapatnál. „Ha már a szezon elején megtennék ezt, akkor azt is kinyilvánítanák, hogy a másiknak nincs esélye arra, hogy megszerezze a végső győzelmet” – fogalmazott a Ferrari brazilja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik